Talpa Network benoemt Marcel van Lingen tot directeur journalistiek
22-02-2019 13:58:00 | Door: David de Jong | hits: 5337 | Tags:

Talpa Network heeft Marcel van Lingen per 1 april benoemd tot directeur journalistiek. Daarmee wordt hij verantwoordelijk voor de journalistieke content van Talpa Network.

Van Lingen is sinds oktober 2011 hoofdredacteur van het ANP. Sinds maart 2014 is hij eveneens lid van de ANP-directie. Eerder was hij chef van de politieke redactie en chef opinie van Het Parool, hoofdredacteur en algemeen directeur van de GPD en vicevoorzitter van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Zijn jarenlange ervaring met het aanvoeren van journalistieke organisaties zet hij in bij het verder ontwikkelen van de journalistieke activiteiten van Talpa Network. Het ANP gaat op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur.

Martijn Bennis, algemeen directeur van het ANP: "Marcel heeft het ANP door een moeilijke periode geloodst, waarin onze klanten het zwaar hadden. Contracten en journalistieke producties stonden onder druk. Inmiddels is de basis gelegd voor een duurzame continuering van het persbureau."

Marcel van Lingen: "Het was mooi om het ANP krachtig en onmisbaar te maken. Ik zie ernaar uit om Talpa Network journalistiek verder uit te bouwen."

Carlo van Lienden, directeur Nieuws van Talpa Network: "Het is een mooi vooruitzicht om de journalistieke knowhow van Marcel van Lingen samen met hem in te kunnen zetten voor de verdere ontwikkelingen op journalistiek gebied bij Talpa Network en ik verheug me op de samenwerking met hem."

De huidige functies van Marcel van Lingen worden voorlopig waargenomen door de overige leden van de directie en hoofdredactie van het ANP.

In het voorjaar van 2018 kocht Talpa Network het persbureau ANP. 

www.anp.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie