Talpa Network en Azerion starten Talpa Gaming powered by Azerion
21-11-2019 20:33:00 | Door: David de Jong | hits: 8839 | Tags:

Talpa Network en Azerion, een belangrijke speler in Nederland op het gebied van casual gaming, bundelen hun krachten en starten per 1 december 2019 de joint venture Talpa Gaming, powered by Azerion. Gaming is de een snel groeiende vorm van entertainment bij de Nederlandse consument. Meer dan 8 miljoen Nederlanders spelen graag online spelletjes volgens de site Newzoo.com en dat aantal blijft groeien.

Talpa Network en Azerion spelen in op deze behoefte en willen met Talpa Gaming dé plek bieden waar het hele gezin veilig en vertrouwd spelplezier kan beleven.
 
Het portfolio van de joint venture bevat ruim 9000 spelletjes die gespeeld kunnen worden op de populaire websites Spele.nl en Funnygames.nl. Governor of Poker en Hotel Hideaway behoren tot de bekendste games van de joint venture. Ook nieuwe casual game platformen, waar Nederlanders van jong tot oud zorgeloos kunnen genieten van kwalitatieve spelletjes binnen een betrouwbare en veilige omgeving, zullen gefaseerd worden ontwikkeld.
 
Louise van Nispen, tot voor kort Director Data bij Talpa Network, is benoemd tot CEO. Robbert Oomens, die Head of Publishing bij Azerion is, is als Vice President Product van Talpa Gaming aangesteld en Age Sluis , die al director Marketing bij Talpa Network actief was, is als Director Marketing & Sales bij Talpa Gaming benoemd.
 
Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network: "Het aantal Nederlanders dat online spelletjes speelt is enorm en groeit ook nog eens heel snel. Casual gaming zorgt voor hoog frequent digitaal bereik en levert een waardevolle bijdrage aan het realiseren van nieuwe actieve relaties met consumenten. Online spelen is daarmee een essentiële pijler in de Talpa Network strategie. Azerion is, als de grootste Nederlandse casual gaming partij met een portfolio dat goed aansluit op de Talpa Network doelgroepen, de perfecte partner om deze markt te gaan veroveren."

Umut Akpinar co-CEO van Azerion: "Gaming entertainment is inmiddels populairder dan film en muziek. Slimme merken benutten de kracht van het kanaal om zich op een breed publiek te richten. Talpa Network begrijpt Nederlandse consumentengewoonten beter dan wie dan ook, dus we zijn erg blij met het partnerschap."Azerion bestaat sinds februari 2018 en is een door Atilla Aytekin en Umut Akpinar opgericht bedrijf dat een resultaat is van het samengaan van het adtech-bedrijf Improve Digital (opgericht in 2008) en OrangeGames (opgericht in 2015)

www.azerion.com
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie