Talpa Radio en MediaMarkt lanceren radio- en muziekstreamingdienst JUKE
03-07-2017 15:36:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 8345 | Tags:

Talpa Radio en MediaMarkt zien kansen in het verbinden van hun huidige entertainment- en serviceaanbod met de groeiende on demand behoeften van gebruikers. De twee marktleiders in radio, muziek en entertainment bundelen de krachten en hebben samen de strategische joint-venture JUKE Nederland opgericht. JUKE is een nieuw Nederlands digitaal platform waar radio, streaming en on demand muziek samenkomen. 

JUKE maakt het mogelijk om overal radio te luisteren én on demand muziek te streamen. JUKE golft zo mee op het ritme van de dag en de ‘mood’ van de gebruiker. Luisteraars kunnen zich door hun favoriete radio-dj of artiest aan de hand laten nemen om uit 40 miljoen nummers de nieuwste en leukste muziek te ontdekken. Daarnaast kunnen ze straks nummers die zij op radio horen direct aan hun eigen playlist toevoegen. 

Radio is nog altijd het best beluisterde medium voor muziek en entertainment. Menno Koningsberger, directeur Talpa Radio: "Wel is er een verschuiving naar beluistering via (mobiel) internet. Tevens zien we een groeiende behoefte aan het zelf kunnen samenstellen van playlisten en on demand luisteren. Met JUKE spelen we samen met MediaMarkt als partner in op deze trend."

Vanuit JUKE geeft MediaMarkt verdere invulling aan zijn altijd en overal-merkbelofte. De distributie van muziek verandert, je ziet een duidelijke verschuiving van bezit van muziek naar toegang tot, met een toenemende vraag naar on demand. Barry van Ruiven, directeur MediaMarkt Nederland: “Wij willen consumenten een totaaloplossing bieden. Dat gaat verder dan alleen het verkopen van hardware; ook voor het abonnement, de service en muziekcontent kan je bij ons terecht.”

MediaMarkt biedt binnen de samenwerking het internationaal ontwikkelde muziekplatform, webcare en 49 servicepunten in de winkels; Talpa Radio brengt uitgebreide kennis in van de muziekredacties van 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10 en toonaangevende dj’s zoals Edwin Evers, Armin van Buuren, Dennis Ruyer, Rob van Someren, Jeroen Nieuwenhuize en Coen & Sander. Vanaf half juli is de app van JUKE beschikbaar via JUKE.nl.

Talpa Radio vormt met 538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica en JUKE het grootste muziek entertainment bedrijf van Nederland: The Home of Music Entertainment. Vanuit de gezamenlijke missie ‘het leven verrijken met de magie van onze sound’ zijn de merken wekelijks in contact met meer dan 7,3 miljoen Nederlanders via FM, DAB+, kabel, online, apps, social en events. 

MediaMarkt is al jarenlang marktleider in consumentenelektronica en bekend bij 95 procent van alle Nederlanders. De eerste Nederlandse winkel werd in 1999 in Rotterdam geopend en inmiddels verwelkomen 49 vestigingen elk weekend maar liefst 550.000 bezoekers. Klanten kunnen ook online hun aankopen doen in de MediaMarkt-webshop www.mediamarkt.nl. Met het grootste assortiment aan elektronische producten met alle A-merken, eerlijke prijzen en een uitstekende service weten bezoekers van MediaMarkt precies wat zij mogen verwachten.

www.talparadio.nl
www.mediamarkt.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie