Taxicentrale Amsterdam lanceert taxi-app
10-08-2017 08:46:50 | Door: | hits: 3231 | Tags:

De app stelt mensen in staat om de dichtstbijzijnde taxi te bestellen of te reserveren, maar ook een keuze te maken uit een normale taxi, een busje, groene taxi of Schiphol-taxi. Betalen kan via de app, maar ook nog steeds cash of met pin bij de chauffeur. Momenteel alleen verkrijgbaar in de Apple store, de Android-versie is over een paar weken beschikbaar. De app is te gebruiken in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk a/d Amstel, Amstelveen, Lijnden, Badhoevedorp en Schiphol.

Mariska van Delft, woordvoerder van TCA: “In Amsterdam rijden wij met 1500 chauffeurs waarbij we een maximale aanrijtijd van 5 minuten garanderen. Met de nieuwe app willen we het voor mensen makkelijker maken om sneller voor een taxi te kiezen. Betrouwbaarheid en veiligheid spelen daarbij een belangrijke rol. Daarom is het vanaf nu ook mogelijk om via de app de taxirit te beoordelen. Op deze manier maken we onze chauffeurs meer bewust van hun dienstverlening en stimuleren we gastheerschap op de taxi.”

Vertrouwen en keuzevrijheid

Gebruikers van de app krijgen na bestelling of reservering van een rit de naam van de chauffeur en het kenteken van de taxi te zien. Ook kan een klant berichten sturen aan de chauffeur om speciale wensen door te geven. In de app kan extra informatie aan de chauffeur gegeven worden over het meenemen van extra bagage, huisdieren of een rolstoel.

In meer dan 100 steden te gebruiken

Het Oostenrijkse taxi.eu is verantwoordelijk voor de app, waardoor het mogelijk is om in meer dan 100 steden, verdeeld over 13 Europese landen, een taxi te bestellen. Gebruikers van de TCA-app kunnen ook taxi’s bestellen in steden als Berlijn, Hamburg, Antwerpen, Istanbul en Praag.

www.tcataxi.nl
www.taxi.eu

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie