Thuisapp Essent beschikbaar via Google Assistant
26-07-2018 10:19:58 | Door: | hits: 7504 | Tags:

Essentklanten kunnen via de Google Assistant vragen stellen over hun energiezaken. Naast inzicht in energieverbruik kunnen klanten met zonnepanelen Google Assistant via spraak vragen wat de opbrengst van hun zonnepanelen is en of het termijnbedrag nog voldoet. In de toekomst is de Google Assistant een adviseur die proactief helpt bij alle energie gerelateerde zaken.

Google lanceerde 26 juli de Nederlandse spraakbesturing voor de Google Assistant en de Thuisapp van Essent is hierin direct beschikbaar.

Albert de Koning, marketingmanager van Essent: "Wij willen onze klanten de mogelijkheid geven om via leuke en makkelijke oplossingen inzicht te krijgen in energiezaken. Het succes van onze app laat zien dat klanten steeds meer via digitale oplossingen aan de slag gaan met hun energiezaken. De Google Assistant voldoet heel goed aan deze groeiende behoefte. In de VS heeft al zo'n 20 procent van de huishoudens een slimme speaker. Google geeft aan dat wereldwijd 20 procent van de zoekopdrachten binnenkomt via spraakgestuurde opdrachten. Dit zal alleen maar verder toenemen."

Google Codelab           

Essent deed de eerste ervaringen op tijdens Google Codelab, een tweedaags evenement van Google, waaraan diverse bedrijven deelnamen om kennis te maken met de mogelijkheden van de Google Assistant. Tijdens dit evenement werden de eerste concepten ontwikkeld en ervaringen uitgewisseld met andere bedrijven. Naar aanleiding van het Google Codelab besloot Essent om de concepten ook daadwerkelijk toe te passen in haar Thuisapp. Essent is hiermee een van de eerste Nederlandse energieleveranciers waarbij klanten via spraak inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik.

Klanten van Essent kunnen via de Google Assistant inzicht krijgen in het energieverbruik, de opbrengst van hun zonnepanelen en nagaan of het maandbedrag voor de energierekening nog juist is. Hiervoor hebben ze naast hun telefoon ook een slimme meter met energielezer nodig en de gratis Thuisapp van Essent.

De Koning: "In feite beschikt iedereen met een mobiele telefoon al over de mogelijkheid om de Google Assistant te gebruiken. Er is een ongekende wereld aan digitale en slimme mogelijkheden en binnen de huidige ontwikkelingen wordt het echt voor iedereen mogelijk om hieraan mee te doen."

Volgens de Koning zijn de mogelijkheden oneindig.

De Koning: "We werken nu al aan nieuwe toepassingen. Straks kun je de Google Assistant vragen of je dak geschikt is voor zonnepanelen of kun je een klus inplannen met de Essent klusdienst 'Zo Opgelost', waarmee je diverse klussen aan huis kunt reserveren. In de verdere toekomst blijven we de mogelijkheden verkennen en uitbouwen. De Google Assistant zal steeds meer vragen beantwoorden, advies geven en je helpen bij het regelen van energiezaken." 

Google Assistant

Met de Google Assistant kunnen gebruikers antwoorden krijgen en meer dan een miljoen acties voltooien met alleen hun stem. Acties omvatten functies die door Google zelf zijn gebouwd, zoals aanwijzingen op Google Maps,  en acties van ontwikkelaars, uitgevers en andere derden, zoals Essent. De Google Assistant maakt huizen slimmer, omdat het werkt met meer dan 225 huisautomatiseringsmerken en meer dan 1500 apparaten wereldwijd. De Assistant is nu beschikbaar op meer dan 400 miljoen apparaten, waaronder luidsprekers zoals Google Home, Android-telefoons en tablets, iPhones, hoofdtelefoons, tv’s, horloges en nog veel meer. In Nederland is de Google Assistant in eerste instantie bij de lancering beschikbaar op Android Lollipop (5.0+) & iOS 10.0 +. De Google Assistant wordt gefaseerd uitgerold.

www.essent.nl
www.assistant.google.com 


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie