TomTom ontwikkelt ultrasnelle verkeerstechnologieën
06-07-2017 15:35:00 | Door: Max Vlugt | hits: 1145 | Tags:

TomTom maakt vandaag bekend dat het aan ultrasnelle verkeerstechnologieën werkt die autonoom rijden en slimme mobiliteit ondersteunen.

Om een nieuwe generatie van verkeersinformatietechnologie te creëren, wordt er in samenwerking met Cisco een onderzoek uitgevoerd om de verkeersdata te gebruiken die wordt verzameld door Cisco’s reeks aan sensoren, routers en controllers. Het onderzoek combineert Cisco’s data met TomTom’s technologie en expertise op het gebied van verkeersfusie en wordt ondersteund door Cisco’s Internet of Things-platform.

Eén specifiek innovatief aspect van deze samenwerking is het gebruik van de Distributed Acoustic Sensing (DAS)-technologie, die het vermogen heeft om een glasvezelkabel te converteren in een reeks van virtuele microfoons die bewegingen van voertuigen detecteren en meten. Deze data wordt samengevoegd met TomTom’s Floating Car Data en komt voort uit 500 miljoen apparaten. Deze wordt vervolgens getoond en geanalyseerd in een TomTom-interface die specifiek ontworpen is voor de behoeften van Traffic Management Centres.

Edwin Paalvast, President EMEAR van Cisco: "Met dit project verbinden we weginfrastructuur, voertuigen, bestuurders en wegautoriteiten, waardoor het voor hen mogelijk wordt om bijna real-time informatie uit te wisselen. Dat is waar het Internet of Things over gaat. Met TomTom’s expertise, zijn gigantische verkeersdatabank en innovatieve verkeerstechnologie, is TomTom een sterk bedrijf in het veld."

Het onderzoek en deze ontwikkeling zal vermoedelijk vertragingen verminderen en de accuraatheid van real-time verkeersdiensten verhogen, terwijl de kosten van de verkeerstoezicht infrastructuur lager worden. De DAS-technologie belooft bijvoorbeeld significant goedkoper te worden in de opzet en het onderhoud in vergelijking met traditionele inductiekabel sensoren. Dit project streeft ernaar om betere producten te ontwikkelen die de veeleisende voorschriften voor autonoom rijden ondersteunt, waarbij auto’s weten wat zich achter hun sensoren afspeelt, in real-time en op elke rijstrook.

Anders Truelsen, Managing Director van TomTom’s Licensing Business: "Wij geloven sterk in dat het Internet of Things en cloudtechnologieën essentiële onderdelen voor de toekomst op het gebied van mobiliteit zijn en we zijn verheugd om met Cisco samen te werken om de verkeerstechnologie vooruit te helpen."

www.tomtom.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie