Verzetskrant Trouw 75 jaar
20-02-2018 10:44:00 | Door: | hits: 2726 | Tags:

In het weekend van 17 februari vierde Trouw haar 75-jarig jubileum. In 1943 werd Trouw als verzetskrant opgericht naar aanleiding van de geboorte van Hare Koninklijke Hoogheid prinses Margriet. Dit maakt het bijzonder dat zij afgelopen weekend zelf aanwezig was en uit handen van hoofdredacteur Cees van der Laan het boek Trouw, 75 jaar tegen de stroom in ontving. Peter Bootsma schreef dit boek ter gelegenheid van het jubileum. 

Ruim 800 lezers trokken zaterdagmiddag naar de drukkerij van de Persgroep aan de Van der Madeweg in Amsterdam voor het feest ter ere van het jubileum. Optredens, een film over de krant, een rondleiding door de drukkerij en meet&greets zaten in het programma. Daarnaast gaven adjunct-hoofdredacteur Martijn Roessingh en redacteur Jan Kleinnijenhuis een inkijkje in de totstandkoming van de verhalen over de Paradise Papers. 

Parallel aan het jubileum start ook de campagne van Trouw, dat wil laten zien dat je bewust kunt kiezen voor een ander geluid. De krant is van mening dat het soort nieuws dat je tot je neemt bepalend is voor de manier waarop je naar de wereld kijkt en hoe je in het leven staat. KOKORO Amsterdam is verantwoordelijk voor deze merkcampagne.

Van der Laan: "Jubilea zijn vaak feestjes voor je eigen mensen, wij wilden deze keer vooral onze trouwe lezers actief bedanken en betrekken. Gezien het verzetsverleden van onze krant, was het een eer dat Koninklijke Hoogheid prinses Margriet daar bij wilde zijn. Afgelopen weekend hebben wij teruggekeken, vanaf nu kijken wij weer vooruit om op onze eigen wijze het nieuws aan onze lezers uit te leggen en te duiden."

www.trouw.nl
www.kokoroamsterdam.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie