Uitgever HAH-kranten BDU vraagt faillissement aan voor BV Alkmaar
17-09-2019 13:03:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 3098 | Tags:

BDU Holding vraagt het faillissement aan voor haar BV in Alkmaar. Volgens de directie is deze ingrijpende stap onvermijdelijk om de continuïteit van andere bedrijfsonderdelen te waarborgen.

Onder de BV in Alkmaar vallen vijftien lokale titels, zoals Wieringer Courant.nl, Alkmaars Weekblad.nl en Nieuwsblad Castricum.nl. De medewerkers zijn maandag 16 september 2019 geïnformeerd over deze noodzakelijke maatregel. De werkzaamheden zijn per direct gestaakt. Het faillissement heeft ook gevolgen voor de overige bedrijfsonderdelen van Koninklijke BDU.

Heiko Imelman, directeur-uitgever: “Door het wegvallen van werkzaamheden ontkomen we niet aan een reorganisatie, waarbij arbeidsplaatsen verloren gaan. De medewerkers zijn hierover geïnformeerd. Het is nog niet bekend welke medewerkers hun baan verliezen.”

De BV in Alkmaar was al lange tijd verlieslatend door concurrentie in de markt en tegenvallende advertentie-inkomsten. Heiko Imelman:  “De voorbije periode is geprobeerd dit bedrijfsonderdeel boven water te houden, helaas zijn we daar niet in geslaagd. We zagen dan ook geen andere uitweg dan het aanvragen van het faillissement. Als we deze stap niet zetten, komt de continuïteit van de andere bedrijfsonderdelen in gevaar.”

De vijftien lokale titels zijn sinds 2017 in handen van BDUmedia. De Barneveldse uitgever nam in dat jaar de uitgaverechten over van Telegraaf-dochter Holland Media Combinatie.

www.bdu.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie