Uitzending Gemist wordt NPO Start
05-07-2017 11:17:00 | Door: | hits: 33527 | Tags:

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft zijn on demand dienst, voorheen Uitzending Gemist, verbeterd. Ook is de dienst omgedoopt in NPO Start.

Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO: “NPO Start wordt hét startpunt voor Nederlanders, om het rijke aanbod van de publieke omroepen te ontdekken en te bekijken of te beluisteren. De dienst is makkelijker in gebruik op alle apparaten en zo wordt de schatkamer van de publieke omroep nog beter ontsloten.”

Gebruikers kunnen op NPO Start gratis een profiel aanmaken waarmee je verder kunt kijken op al je apparaten, eigen playlists kunt samenstellen en je favoriete programma’s kunt volgen. Op basis daarvan krijg je aanbevelingen die bij jouw voorkeuren passen. Een curatieteam stelt collecties samen uit het totale aanbod van de publieke omroepen, die gekoppeld zijn aan de actualiteit of aan specifieke momenten of gebeurtenissen. Ieder gezinslid kan zijn eigen kijkprofiel aanmaken en speciaal voor kinderen zijn veilige profielen ontwikkeld. De dienst zal ook de komende tijd verder worden vernieuwd en verbeterd.

Plus-abonnement met extra opties

Op NPO Start biedt de NPO nu ook zijn plus-abonnement los aan. Tot nu toe was deze optie alleen als onderdeel van het NLziet-pakket te verkrijgen. NPO Start Plus is een extra service voor kijkers die nog méér on demand willen kijken. Voor 2,95 euro per maand kun je programma’s van de publieke omroep een jaar lang terugkijken, in een hogere beeldkwaliteit en zonder reclame. Ook kun je als een serie aan een nieuw seizoen begint, alle oude seizoenen terugkijken. Het gaat hierbij vooral om dramaseries, waarvan de ‘gemist-rechten’ vaak na enige tijd verlopen. Het langer aanbieden van deze programma’s kost extra geld. Vandaar dat de NPO hiervoor kosten in rekening brengt bij degenen die er gebruik van willen maken. Een groot deel daarvan vloeit terug naar nieuwe programmering.

Shula Rijxman: “Het is een wens van een deel van onze gebruikers om meer en langer terug te kunnen kijken, in een betere kwaliteit en zonder reclame. Die extra service kunnen we ze op deze manier bieden.“

NPO Start Plus komt bovenop het huidige aanbod. Live kijken en luisteren via NPO Start en gratis terugkijken van programma’s tot minimaal zeven dagen, blijft onveranderd.

www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie