Unilever lanceert voice app of Action Andrélon voor Google Assistent
26-07-2018 06:00:00 | Door: | hits: 7555 | Tags:

Google lanceert de Nederlandstalige versie van de Google Assistent. Als eerste Nederlands FMCG-bedrijf introduceert Unilever een eigen voice app of Action1 onder de naam Andrélon. Als Google Assistent-partner wil Unilever samen met retailpartners de mogelijkheden van deze Actions onderzoeken en nieuwe shopperervaringen creëren. Unilever gaat hiervoor een samenwerking aan met Kruidvat.

"Oké Google, praat met Andrélon!"

De Google Assistent is je eigen persoonlijke Google. Begin met "Oké Google", of houd de Home-knop ingedrukt2 en praat met Google om dingen gedaan te krijgen. Nu hebben consumenten ook toegang tot de Google Assistent-realisaties van een aantal Nederlandse bedrijven, ontwikkeld met behulp van Google's open ontwikkelingsplatform, Actions on Google. Als partner van Google zal Unilever in Nederland voor diverse merken een Action lanceren. Andrélon is de eerste Action van Unilever.

Tim van de Rijdt, productmarketingmanager van Google Nederland: "We vinden het fantastisch om de Nederlandse Google Assistent te kunnen introduceren. De Google Assistent staat altijd voor je klaar om te helpen in alledaagse situaties, simpelweg door een opdracht te geven of een vraag te stellen. We zijn er zeer trots op dat Unilever een unieke en innovatieve Action on Google heeft ontwikkeld, die meteen bij lancering van de Google Assistent beschikbaar is."

Linken aan Action

De Andrélon Action inspireert (hoe maak je een mooie vlecht, hoe steek je haar op) en geeft productadvies. Bovendien biedt de Action de gebruikers van de app de mogelijkheid om producten meteen in het online winkelmandje van een retailer te plaatsen. Tot nu toe verwijzen merken en retailers in de voice apps uitsluitend naar eigen platformen of websites. Unilever gaat een stap verder door zijn retailpartners te linken aan de Action om zo het gebruiksgemak en het aantal directe aankopen te vergroten. Kruidvat is de eerste retailpartner die aan de Andrélon Action werd gekoppeld.

Merijn Koelewijn, directeur e-commerce van Unilever Nederland: "We verwachten dat voice apps pas binnen twee tot vier jaar breed door consumenten zullen worden omarmd om boodschappen te doen. Als marktleider willen we in een vroeg stadium leren hoe ontwikkelingen zoals voice technologie, chatbots en artificiële intelligentie kunnen bijdragen aan positieve winkelervaringen. De Google Assistent en de Andrélon Action passen perfect binnen onze e-commercestrategie waarbij we samen met retailpartners zoals Kruidvat nieuwe aankoopmomenten creëren die aansluiten bij de wensen van onze consumenten."

Roland van den Berg, Director E-commerce A.S. Watson Health & Beauty Benelux: "Wij willen daar zijn waar onze klanten zijn. Klanten kopen hun producten via verschillende kanalen. Als omnichannelretailer zien wij dat Kruidvat.nl en onze fysieke drogisterijwinkels elkaar uitstekend aanvullen. Wij onderzoeken voortdurend de mogelijkheden van nieuwe ontwikkelingen om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Door de samenwerking met Google en Unilever maken we de Andrélon Action en ons online platform voor een groot publiek bereikbaar. Een prachtig initiatief waardoor de online klantbeleving verder wordt geoptimaliseerd."

Build, Measure, Learn-methode

De Andrélon Action is gebouwd volgens de Build, Measure, Learn-methode. De eerste versie die live gaat is niet het eindproduct, maar een allereerste versie die op basis van ervaringen steeds verder wordt geoptimaliseerd. Voor de realisatie van de Actions wordt samengewerkt met Scrambled Voice, onderdeel van Scrambled Group uit Amsterdam. De door Unilever ontwikkelde Actions zijn zowel voor de Google Assistent als voor Google Home (nog niet gelanceerd in Nederland) geschikt.

1 Actions on Google is het ontwikkelaarsplatform van de Google Assistent en biedt app-ontwikkelaars en -bedrijven de mogelijkheid om een voice app of Action te maken voor de Assistent. Wereldwijd zijn meer dan een miljoen Actions op Google beschikbaar.

2 Voor Android-gebruikers. IOS-gebruikers dienen de Google Assistent-app te downloaden.

www.unilever.nl
www.google.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie