Uselab wint Red Dot Award met VaarWater-app
10-08-2017 10:15:09 | Door: | hits: 3417 | Tags:

Het digitale bureau Uselab wint een internationale designprijs met de VaarWater-app voor waterbedrijf Waternet. Het bureau ontvangt voor de gerealiseerde smartphone-app in de Communication Design-competitie de Best of the Best-award. De vakjury van de Red Dot Communication Design Awards beoordeelde dit jaar 8051 inzendingen uit 50 landen.

Sander Arts, commercieel directeur van Uselab: "Deze prijs is een geweldige erkenning voor de focus die we hebben als bureau. Door écht gebruiksvriendelijke, voor de eindgebruiker handige oplossingen te maken bereiken we de doelen van onze klanten. En natuurlijk is dit ook een groot compliment en stimulans voor het hele team."

Verschillende belangen

Uselab vernieuwde de app om overlast op de Amsterdamse grachten te verminderen. Omdat gebruikers geen bemoeienis van Waternet willen, maar gewoon relaxed rondvaren zonder plan, gedoe en regels, staat de app volledig in het teken van bootbestuurders. De interface beantwoordt voor hen de meest gestelde vragen. Waar ben ik? Waar zijn toiletten? Hoever is de dichtstbijzijnde supermarkt? Vaarregels komen pas aan bod wanneer sprake is van overtreding. Bijvoorbeeld bij overschrijding van de toegestane vaarsnelheid of het negeren van eenrichtingswegen.

Arts: "Door verregaande contextualisatie voor de bootgebruiker toe te passen wordt informatie in de meest passende vorm aangeboden. Precies op het moment wanneer nodig is, anders niet."

Red Dot

De jury prijst de slimme implementatie van informeren over vaarregels in de voor bootgebruikers praktische app, zonder het gevoel te geven ze te betuttelen. Quote: "Het feit dat de app tegelijkertijd informeert over nabijgelegen restaurants, toiletten enzovoort en in het bijzonder waarschuwt voor gevaarlijke situaties is op een intelligente en visueel aantrekkelijke manier opgelost."

In oktober is de officiële prijsuitreiking van de Red Dot Awards in Berlijn en opent een tentoonstelling waarin ook de app wordt geëxposeerd.

www.uselab.com
www.red-dot.org

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie