VICE Benelux lanceert Tonic
07-11-2017 13:41:39 | Door: Katja Brokke | hits: 1286 | Tags:

VICE Benelux kondigt de lancering van Tonic aan. Tonic heeft als doel om een plek te zijn waar jonge mensen terecht kunnen voor begrijpelijke verhalen over gezondheid, welzijn en ontwikkelingen in de zorg.

Tonic brengt diepgaande profielstukken, series, columns, video’s en artikelen. In de redactionele serie Ik vraag dit voor een vriend, wordt bijvoorbeeld antwoord gegeven op vragen die mensen zelf niet durven te stellen. Daarnaast kunnen lezers op Tonic terecht voor artikelen over de effecten van alcohol op je lichaam en hoe het is om bloed te zweten. Ook zijn er interviews met bijvoorbeeld een heroïneverslaafde en de bedenker van de zelfmoordcapsule.

Anna Sonnemans zal de Nederlandstalige redactie gaan leiden. In deze rol gaat ze nauw samenwerken met de internationale hoofdredacteur Kate Lowenstein, haar team en de met auteur, psycholoog en editor-at-large Siddhartha Mukherjee.

Sonnemans: “Van leven met borderline tot impotentie, en van de ondoorgrondelijke regels rond geestelijke gezondheidszorg tot de zoektocht naar een goed eet- en slaapritme. Als je gezondheidskwesties in je eentje probeert uit te vogelen, blijf je vaak met meer vragen achter. Tonic geeft je eerlijke inzichten met persoonlijke en brede verhalen over gezondheid.”

Sjoerd Raaijmakers, COO Benelux en publisher van Tonic: “Er is onder jonge mensen veel onzekerheid over hun gezondheid en de gezondheidszorg. Tonic heeft de ambitie een gids te zijn voor jonge mensen die gezonder willen leven. Om hen zo goed mogelijk te adviseren gaat Tonic ook samenwerken met kennisinstituten, overheden, experts, bedrijven en adverteerders binnen het gezondheidsdomein. Samen met lanceringspartner Anderzorg gaat Tonic komend jaar redactionele, video en experiential content creëren voor jonge mensen.”

Ook organiseert Tonic in het kader van de lancering de eerste editie van Tonic Talks: een terugkerend event waarbij ervaringsdeskundigen en experts in gesprek gaan over urgente gezondheidskwesties onder jonge mensen. Tijdens de eerste editie zal gesproken worden over burn-outs. Experts als Witte Hoogendijk (psychiater, hoogleraar en hoofd van de afdeling Psychiatrie bij Erasmus MC in Rotterdam) en ervaringsdeskundigen gaan hier vanuit een wetenschappelijk en praktisch oogpunt over spreken. In de aanloop naar dit event zullen tevens artikelen over dit onderwerp gepubliceerd worden op Tonic. Het event zal middels een livestream via Facebook van Tonic uitgezonden worden.

www.vice.com/nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie