VR film Ashes to Ashes geselecteerd voor EFM Berlinale 2017
09-02-2017 08:47:00 | Door: | hits: 3546 | Tags:

De korte virtual reality film Ashes to Ashes is geselecteerd voor het Internationale Filmfestival van Berlijn 2017 als onderdeel van de European Film Market (EFM). De film is van 10 tot en met 15 februari doorlopend te zien in de Pop-Up VR Cinema in het Gropius Park Pavillon in Berlijn. Dit speciale programma selecteert de beste en meest spraakmakende VR- en 360° films van het afgelopen jaar en presenteert deze aan filmmakers en overige bezoekers van de EFM. Ashes to Ashes is het enige Nederlandse project dat geselecteerd werd door de medeorganisator van het programma, de Berlijnse productiestudio INVR.SPACE.

Nederland is een voorloper als het gaat om ontwikkelingen op het gebied van VR, maar het maken van VR-films staat nog in de kinderschoenen. De technologie is nog nieuw en kostbaar en dus ook het productieproces. Het vereist daarnaast ook een nieuwe beeldtaal.

Benjamin de Wit, executive producer van Ashes to Ashes en oprichter van de VR Days Europe, vatte daarom het plan op om samen met AVROTROS en Submarine Channel een experiment te doen in VR en om de mogelijkheden van virtual reality te definiëren. Tijdens dit avontuur bundelden drie regisseurs met verschillende achtergronden hun krachten: Ingejan Ligthart Schenk, ervaren theaterregisseur, Jamille van Wijngaarden, een filmregisseur met goed gevoel voor stijl en Steye Hallema, de eerste regisseur in Nederland die zich specialiseert in VR-films. Scenarist Anne Barnhoorn (Gouden Kalf voor Aanmodderfakker) werd gerekruteerd voor het scenario van deze film.

Het resultaat is de korte VR fictiefilm Ashes to Ashes: een surrealistische tragikomedie over een slecht functionerend gezin dat de laatste wens van hun pas gestorven grootvader moet uitvoeren. De film is opgenomen in één lange take waarbij het de makers gelukt is door middel van de theatrale enscenering, de cinematografische stijl en het doordachte sounddesign het originele scenario in VR te verfilmen.

Ashes to Ashes is een productie van Submarine Channel in coproductie met AVROTROS en mede mogelijk gemaakt door de grotere bedrijven op het gebied van virtual reality, 3D en 360º geluid: WeMakeVR, JauntVR, Force Field VR en Big Orange.

www.submarinechannel.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie