[Vacatures] DPG Media zoekt een Accountmanager Retail en Uitgeverijen
12-04-2021 09:12:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6398 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Accountmanager Retail en Uitgeverijen

Voor deze nieuwe functie zijn wij op zoek naar een ervaren accountmanager.  Vind jij het leuk om te laveren tussen de belangen van uitgevers en retailers, met daarbij een mooi resultaat voor Aldipress? Dan zijn we op zoek naar jou! Door jouw durf, innovatieve manier van werken en denken in kansen zorg jij er straks voor dat onze uitgeef- en retail klanten soepel meegaan in de verandering van het servicemodel van Aldipress.

Over Aldipress

Aldipress is onderdeel van DPG Media en is expert op het gebied van de losse verkoop van gedrukte magazines in retail. Door onze geavanceerde forecasting methode en kennis van consumentenbeïnvloeding weten wij welke titels op welk moment in welke hoeveelheid in de winkel moeten liggen. De kennis wordt vertaald naar forecasting van koopgedrag. Overkoepelend doel is consumenten te verleiden tot aankopen van magazines bij retailers.

Over het team

De afdeling Sales binnen Aldipress is verantwoordelijk voor het aangaan en onderhouden van strategische samenwerkingen met retailers én uitgevers. De accountmanager levert input voor het commercieel beleid en vertaalt dit beleid naar een plan van aanpak voor de optimale verkoop van magazines voor zowel de retailers als de uitgevers. Je hebt dan ook zowel uitgevers als retailers als klanten. De accountmanager is ook verantwoordelijk voor de uitvoering van het plan binnen de afgesproken kaders en met als doel steeds het beste resultaat.

Wat ga je doen?

Je weet haarfijn marktontwikkelingen te vertalen naar kansen en deze te optimaliseren voor alle betrokken partijen (retailers, uitgevers en Aldipress). Met jou behalen de retailers een optimaal schaprendement met het juiste magazine portfolio. Jouw uitgevers adviseer je hoe ze binnen hun servicemodel hun omzet kunnen maximaliseren. Samen met Trademarketing en Promotie zorg je voor effectieve promotieplannen die zowel voor uitgevers, retailers als Aldipress bijdragen aan de omzetdoelstellingen.  Met jouw inhoudelijke kennis, de juiste argumentatie- en beïnvloeding skills weet je de juiste prioriteiten te bepalen om jouw doelstellingen te behalen. Door jouw ervaring pak je makkelijk de volgende zaken op:

 • het voorbereiden en voeren van onderhandelingen;
 • het op de voet volgen van ontwikkelingen binnen de toegewezen uitgevers en retailers en deze vertalen naar kansen voor Aldipress;
 • je bent het eerste aanspreekpunt voor zowel de klant als de collega’s met betrekking tot tactische en strategische vraagstukken en operationele escalaties.

 

Profiel

Je kunt goed schakelen tussen verschillende belangen en ziet dit als een uitdaging. Jij hebt een bewezen track record in het bouwen van relaties met klanten en je hebt kennis van de Nederlandse retail omgeving en/of de uitgeverij/media wereld. Binnen het team profileer je je als proactieve collega met een scherp oog voor kwaliteitsverbetering. Je hebt een brede blik op de markt en brengt ideeën voor innovatie in voor zowel je eigen team als de gehele Aldipress propositie. Daarnaast kan je goed werken in een sterk veranderende omgeving. Verder neem je mee:

 • Hbo werk –en denkniveau (Commerciële economie, Bedrijfskunde, International Business & Management Studies, Marketing en Communicatie);
 • vanaf drie jaar werkervaring op het gebied van sales;
 • lef en durf: je gaat risico's aan om een bepaald herkenbaar voordeel te behalen;
 • een innovatieve en flexibele houding.                                                                                                                                                                             

Als onderdeel van hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden

 • een prima salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • interessante bonusregeling;
 • keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld);
 • jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ben je enthousiast en is deze functie echt iets voor jou?

Mail dan je sollicitatie met motivatiebrief en CV vóór donderdag 22 april. Mocht je nog vragen hebben, kan je ook altijd even telefonisch contact opnemen met Andrea van Baaren via 06-20351078 of Andrea.vanBaaren@aldipress.nl. Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie