[Vacatures] DPG Media zoekt een Accountmanager nationaal
31-05-2021 11:40:00 | Door: Pie Kamau | hits: 7731 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Accountmanager nationaal

Wil jij werken bij het grootste mediahuis van Nederland? En heb jij ervaring als accountmanager? Voor het team Nationaal zijn wij op zoek naar een Accountmanager. 

Wat ga je doen

Als accountmanager Nationaal ben je verantwoordelijk voor het beheren en kwalitatief uitbouwen van de samenwerking met meerdere landelijk opererende strategische klanten. Hierbij werk je nauw samen met je eigen team en je collega’s van het mediabureau team, sales intelligence, marketing, brandstudio, advertising operations en andere specialisten. Je maakt een strategisch plan van aanpak om de gehele account base op jaarbasis goed te kunnen bewerken en voert dit ook uit. Binnen jouw eigen accountbase ben je verantwoordelijk voor een deel new business en bestaande klanten en genereer je salesleads. Je denkt creatief mee als het gaat om in te zetten salesacties. Verder:

 • maak je voorstellen op basis van cijfermatige onderbouwing en voer je contractonderhandelingen met nationale accounts;
 • zorg je dat je op de hoogte bent en blijft van de mediumtypen, de ontwikkelingen in het medialandschap;
 • onderhoud, optimaliseer en bouw je relaties met (potentiële) accounts en netwerk je actief binnen het eigen vakgebied.


Het team

Je maakt onderdeel uit van een hecht team van 19 accountmanagers en 5 account consultants. Het team werkt volgens een vooraf opgestelde missie, visie en strategie. Vanwege de complexiteit van het medialandschap hechten wij veel waarde aan onderlinge samenwerking om kennis te delen. Het teambelang staat bij ons altijd voorop. 

Jij

Als accountmanager nationaal heb je natuurlijk een commerciële drive, ben je ondernemend en een echte sparringpartner op het gebied van sales- en marketingstrategie. Je bent in staat staat om met allerlei soorten mensen op verschillende niveaus in de organisatie te kunnen praten en je hebt een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen. Je bent een sterke onderhandelaar, je bent klantgericht en je bent in staat draagvlak te creëren. Verder neem je mee:

 • 3 tot 5 jaar sales ervaring en je beschikt over een aantoonbaar netwerk binnen het mediaspeelveld;
 • kennis van zowel de digital markt als de print markt;
 • je bent communicatief sterk en een stevige gesprekspartner voor de DMU;
 • kennis van salesforce en google workspace (pré);
 • je kan zowel individueel als in teamverband goed functioneren.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden

 • een prima salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • een 36-urige werkweek;
 • interessante bonusregeling;
 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);
 • jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als accountmanager? Solliciteer dan uiterlijk 7 juni. Je krijgt binnen 10 werkdagen na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Jacomine beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jacomine.devisser@dpgmedia.nl of stuur een Whatsapp bericht naar 0629441316. Solliciteer hier.

www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie