[Vacatures] DPG Media zoekt een Category Development Manager
12-04-2021 09:02:00 | Door: Pie Kamau | hits: 7053 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Category Development Manager

Ben jij als category development manager de trade marketing specialist die analytisch sterk is en met kennis en enthousiasme iedereen weet te overtuigen van jouw plannen? Vind jij het leuk om te laveren tussen de belangen van uitgevers en retailers, met daarbij een mooi resultaat voor Aldipress? Dan zijn we op zoek naar jou!

Over Aldipress

Aldipress is onderdeel van DPG Media en is expert op het gebied van de losse verkoop van gedrukte magazines in retail. Door onze geavanceerde forecasting methode en kennis van consumenten beïnvloeding weten wij welke titels op welk moment en in welke hoeveelheid in de winkel moeten liggen. De kennis wordt vertaald naar forecasting van koopgedrag. Overkoepelend doel is consumenten te verleiden tot aankopen van magazines bij retailers.

Over het team

Samen met een coördinator promotie geef je invulling aan het Trade Marketing team. Je bent onderdeel van de afdeling Sales. De afdeling Sales binnen Aldipress is verantwoordelijk voor het aangaan en onderhouden van strategische samenwerkingen met retailers én uitgevers voor de verkoop van magazines, strips en/of puzzelboekjes.

Wat ga je doen?

Als category development manager binnen Aldipress sla je een brug tussen de belangen van Aldipress, magazine uitgevers en retailers in food en non food. Je weet haarfijn marktontwikkelingen te vertalen naar kansen en deze -bijvoorbeeld middels promoties- te optimaliseren voor alle betrokken partijen (retailers, uitgevers en Aldipress).

Op basis van shopper inzichten ontwikkel je een categorievisie per kanaal (food en non food). Optimalisatie van de categorie en maximaliseren van het rendement uit losse verkoop voor Aldipress en uitgevers zijn hierbij leidend. De categorievisie vertaal je naar concrete verkoop bevorderende initiatieven op het gebied van assortiment, promotie en/of schappresentatie. Verder behoren tot jouw werkzaamheden:

 • het opstellen van activatie plannen op het gebied van assortiment, promotie en schappresentatie;
 • in samenwerking met de afdeling analyse en reporting borg je dat de sales collega’s snel inzicht hebben in de performance van retailers en uitgevers;
 • actief bijdragen aan procesverbeteringen binnen de organisatie;
 • analyseren en evalueren van de performance retail/uitgevers.

 

Jouw profiel

Je bent analytisch sterk, overtuigend en je hebt oog voor verschillende commerciële belangen. Binnen het team profileer je je als proactieve collega, je bent gefocust op resultaat en hebt een scherp oog voor kwaliteitsverbetering. Je hebt een brede blik op de markt en brengt ideeën voor innovatie in voor zowel je eigen team als de gehele Aldipress propositie. Je hebt geen moeite met werken binnen een sterk veranderende omgeving en je houdt ervan resultaten te boeken. Verder neem je mee:

 • minimaal 2 jaar ervaring op het gebied van Category Management en/of Trade Marketing;
 • Hbo werk –en denkniveau (Commerciële economie, Bedrijfskunde, International Business & Management Studies, Marketing en Communicatie);
 • capaciteit om verschillende commerciële belangen en gegenereerde inzichten te vertalen naar concreet uitvoerbare strategieën;
 • gedegen kennis van de tijdschriftenbranche of van de Nederlandse Retail omgeving is een sterke pré.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden

 • een salaris passend bij ervaring en kennis;
 • een 36-urige werkweek;
 • je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;
 • volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals AD, de Volkskrant, Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ben je enthousiast en is deze functie echt iets voor jou?

Mail dan je sollicitatie met motivatiebrief en CV vóór donderdag 22 april. Mocht je nog vragen hebben, kun je ook altijd even telefonisch contact opnemen met Andrea van Baaren via 06-20351078. Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie