[Vacatures] DPG Media zoekt een Communicatiespecialist
03-05-2021 08:44:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6235 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Communicatiespecialist

Ons B2B Marketing team is in volle evolutie en jij kunt daar deel van uitmaken! Als ervaren communicatiespecialist draag jij bij aan de invulling van de nieuwe strategie van DPG Media richting adverterend Nederland. Je werkt voor ons hele portfolio met A Merken als NU.nlADLibelleDonald Duck en vtwonen, met focus op onze digitale producten en services.

Wat ga je doen? 

Als Communicatiespecialist heb jij een duidelijk visie over content en spreekt deze uit. Jij bent de ‘owner’ van dpgmedia.nl/adverteren (en alle webpagina’s die hieronder hangen) vanuit B2B Marketing en je werkt mee aan het bouwen van onze nieuwe corporate website die eind 2021 live gaat. Daarnaast beheer je dpggrow.nl: ons nieuwe kennis- en inspiratieplatform waarmee DPG Media adverteerders helpt te groeien met digitale kennis. Je bent hiervoor bezig met het opstellen van een concrete contentstrategie en planning. Je schrijft en redigeert teksten en plaatst content op deze site. Dit doe je in samenwerking met de marketeers en consultants uit je team. Binnen onze afdeling verzorg jij de productie en/of eindregie van alle content, van productpagina’s tot advertentieteksten, persberichten, artikelen, e-mails en social posts. Uiteraard pas je altijd met gemak de juiste tone-of-voice per kanaal aan. Verder: 

 • analyseer je de traffic (met name vanuit social en organic search) en bedenk je slimme content om de resultaten te verbeteren. 
 • optimaliseer je beide websites en schakel je met verschillende webbouwers.
 • En, stel je samen met campagne en marketing automation specialisten een optimale strategie op.

 

Wij bieden jou

 • Een uitstekend salaris op basis van kennis en werkervaring.
 • Een interessante bonusregeling.
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
 • Een fulltime werkweek van 36 uur waarin jij veel ruimte krijgt om te bouwen, experimenteren en waarde toe te voegen voor DPG Media.
 • 8 % vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • Mogelijkheid om cursussen en opleidingen te volgen.

 

Wie ben jij?

 • Hbo/wo werk- en denkniveau met minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je weet je weg te vinden in Umbraco, Wordpress, Drupal, Google Analytics, Salesforce (Pardot) en beschikt over ijzersterke kennis betreft SEO.
 • Je snapt op welke manier waardevolle en doelgroepgerichte content bijdraagt aan een verbetering van traffic, engagement en conversie.
 • Je hebt ervaring met het creëren van content voor meerdere distributiekanalen, zoals e-mails, blogposts, socials etc.
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden: je bent in staat om pakkende en correcte teksten te schrijven, je weet daarbij complexe content over digital advertising begrijpelijk te maken voor iedere lezer.
 • Je hebt affiniteit met de B2B advertising markt en kent termen als Cookieless Future, Contextual targeting en 3rd party connection. Je begrijpt het speelveld en de positie van DPG Media ten opzichte van de global tech partijen. 

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Interesse?

Heb je interesse in de vacature?  Solliciteer hier. Wil je meer weten over deze functie, neem dan per mail contact op met Roxanne Rinkes via roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of 06-21370122. Een WhatsApp bericht mag ook!

www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie