[Vacatures] DPG Media zoekt een Community Manager
29-03-2021 09:17:35 | Door: Pie Kamau | hits: 6754 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Community Manager

Kom jij als echte Community Expert ons helpen hechte communities te bouwen én zorg jij voor trouwe fans die zich echt verbonden voelen met onze merken? Jouw focus ligt op onze 3C merken, AutoweekOuders van NuKek Mama en vtwonen. Dat betekent dat we deze merken succesvol willen maken over drie assen; content, community en conversie. De communities van deze merken staan nog in de kinderschoenen maar de community moet één van de drie primaire pilaren worden. Het fundament van de merken is sterk met ieder een groot aantal trouwe lezers/gebruikers. Ook zijn er kleinschalige community features en hebben we dankzij onderzoek de behoefte van de (toekomstige) community in beeld. Onze stip op de horizon is een community zoals bij zuster-merk Tweakers.

Wat ga je doen

Met jouw ondernemende karakter grijp jij deze kans natuurlijk met beide handen aan. Want jij weet als ervaren Community Manager wat een toffe uitdaging het is om succesvolle communities op te bouwen, strategische plannen op te zetten en zelf uit te voeren. Door jouw goede inlevingsvermogen in de verschillende doelgroepen; van de petrolheads bij AutoWeek tot de jonge moeders bij Ouders van Nu, weet jij het aantal bijdragende bezoeker te laten groeien en engagen. Je werkt hiervoor nauw samen met redacties, zodat de community input op de juiste manier aansluit op de redactionele formule.

Verder:

 • weet jij dat plannen continu kunnen veranderen. Door meten en leren pas jij met gemak aan om er een succes van te maken.
 • bouw je binnen de merken vrijwilligersorganisaties op voor moderatie, stuurt je de vrijwilligers aan en zorg je dat zij betrokken worden en blijven bij relevante ontwikkelingen en vraagstukken.
 • En zorg jij dat iedereen haarscherp op het netvlies heeft wat er binnen de communities speelt.

 

Wie zijn wij

Als Community Manager kom jij in het Marketing team terecht, onderdeel van Central Services. De Marketing afdeling bestaat uit ca 25 mensen en groeit snel. Je werkt nauw samen met andere specialisten, zoals SEO experts, Online Marketeers en Video Producers. Binnen DPG Media heerst een open werksfeer met veel ruimte voor eigen ideeën. Het team bestaat uit ondernemende collega’s die niet vies zijn van zelf aanpoten en uitproberen. Echte doeners dus!

Wij bieden jou

 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

 

Functie eisen

 • HBO of WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ca. 4 jaar ervaring in community management en ervaring aan bureauzijde is een groot pluspunt.
 • Aantoonbare ervaring in het opzetten en verder ontwikkelen en het bouwen van communities.
 • Je bent een verbinder, communicatief vaardig en weet goed samen te werken, want je hebt een hoop stakeholders - waaronder collega’s op verschillende afdelingen, de communities, en vrijwilligers.
 • Je hebt een ondernemend karakter, want er valt nog veel op te zetten.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer dan nu snel! Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of 06-21370122. Een WhatsApp bericht mag ook. Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie