[Vacatures] DPG Media zoekt een Contentspecialist
12-07-2021 09:09:00 | Door: Pie Kamau | hits: 4076 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Contentspecialist

Word jij blij als je je overal mee mag bemoeien? Ben jij een echte netwerker en denk je daarnaast ook graag mee over campagnes? Dan zoeken wij jou!

De rol

We zijn op zoek naar een enthousiaste contentspecialist met ruime ervaring in tekst en beeld. Je komt te werken op de marketingafdeling van DPG Media, in het team abonnementenwerving- en behoud. Je staat aan de basis van de customer journeys en campagnes die er voor de verschillende merken worden gevoerd. Dit doe je door het produceren van kwalitatieve en onderscheidende content voor alle wervingskanalen en bijbehorende touchpoints. In deze functie heb je in de praktijk te maken met een grote variatie aan collega’s, zoals (hoofd)redacties, copywriters, art-directors, developers, cro-managers, data-analisten en UX-designers. En hoewel ieder zijn eigen specialisme heeft, is het in deze functie essentieel dat je een gedegen basiskennis hebt van al die specialismen. Hierdoor kun je goed verplaatsen in de problematiek van de ander. Kortom, dit is naast een creatieve ook een netwerkfunctie. Verder:

 • lever je input en denkt mee op strategisch niveau over individuele campagnes, maar ook over de verschillende customer journeys die al lopen of moeten worden opgezet;
 • schrijf en optimaliseer je teksten voor verschillende momenten in de fasen van een abonnement (aankoopfase, lead-to-sale, retentie, winback etc). Dit betekent dat de focus de ene keer meer op engagement ligt, en de andere keer meer op verkoop;
 • ontwikkel je diverse visuele content o.a. illustraties, foto's, infographics, animaties en video’s in samenwerking met collega’s of externe bureaus.

 

Wat maakt jou de geschikte kandidaat

Je beschikt over overtuigingskracht en bent in staat om onafhankelijk te opereren. Je hebt een vlotte schrijfstijl en checkt alles graag grondig, hebt een hekel aan taalfouten en start of omarmt nieuwe initiatieven. Jij bent degene die als geen ander weet te identificeren wat de informatiebehoefte van de verschillende doelgroepen is en vertaalt deze naar kwalitatieve en relevante content. Jouw werk is bepalend in hoe de verschillende contactmomenten eruit zien, welke toon deze heeft en hoe de consument onze communicatie ervaart. Verder neem je mee:

 • minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring met online en offline communicatie;
 • ruime ervaring op het gebied van projectmanagement en contentproductie, bijvoorbeeld als commercieel redacteur/branded content redacteur;
 • ervaring met (online) marketing campagnes, content marketing en creatieve mediakanalen;
 • theoretische en praktische kennis van communicatie op doelgroepen vanuit sociologische en psychologische perspectieven
 • ervaring in samenwerking met redacties en IT-afdelingen.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • een goed salaris, afgestemd op je ervaring;
 • keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld);
 • winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • flexibiliteit om thuis of op kantoor te werken;
 • ruime opleidingsmogelijkheden via MyAcademy.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als contentspecialist? Solliciteer dan uiterlijk 19 juli. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Jacomine beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jacomine.devisser@dpgmedia.nl of een appje kan ook 0629441316 of solliciteer hier.

www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie