[Vacatures] DPG Media zoekt een Creatief en journalistiek onderzoekstalent
28-06-2021 12:53:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5691 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Creatief en journalistiek onderzoekstalent

De Twentsche Courant Tubantia is op zoek naar een creatief en journalistiek onderzoekstalent met gevoel voor data & nieuws die geniet van het maken van verhalen die er toe doen voor onze lezers in de regio Twente en de Achterhoek. Je bent in staat om moeilijk toegankelijke (data/online) bronnen te vinden en te ontsluiten en daarin verbanden te zien die leiden tot (nieuws)verhalen die onze lezers inzichten geven in uitdagingen, problemen of kansen voor deze regio. Die verhalen produceer je zelf of in nauwe samenwerking met de verslaggevers van onze centrale nieuwsdienst, edities en online redactie.

Over Tubantia

Tubantia is er voor iedereen die zich betrokken voelt bij de regio waar zij wonen, werken en leven. Doordeweeks gaat het dagelijks om om 225.000 lezers via print en 275.000 unieke digitale lezers via web en app. Tubantia is onderdeel van DPG Media, een toonaangevende uitgever op het gebied van nieuws, opinie, cultuur, inspiratie en ontspanning; een moderne, professionele uitgever met passie voor media, zowel in print als online, voor lezers, website bezoekers en adverteerders.

Wat zoeken we in jou?

  • Je hebt lef, een opgewekt karakter
  • Je herkent nieuws (in of met behulp van data) en ziet een mooi verhaal
  • Je ziet vooral mogelijkheden
  • Je bent kritisch, opbouwend en stressbestendig.
  • Je weet wat er in de regio speelt en hebt oog voor de wereld

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat DPG Media open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Deze vacature maakt onderdeel uit van de Regeling Jong Talent van het Fonds BJP. De regeling is bestemd voor beginnende onderzoeksjournalisten die willen werken op een gerenommeerde onderzoeksredactie, landelijk of regionaal. Je komt in dienst bij het mediaplatform, de krant of de omroep waarmee het Fonds BJP samenwerkt. Het Fonds BJP verzorgt gedurende het jaar meerdere scholingsactiviteiten samen met de andere deelnemers, zodat je ervaringen kunt uitwisselen en een breed netwerk van collega-onderzoeksjournalisten opbouwt. Je standplaats wordt Enschede.

Om in aanmerking te komen, moet je korter dan drie jaar geleden (1 september 2018 of later) zijn afgestudeerd aan een erkende journalistieke HBO- of WO-opleiding. Ook journalisten met een andere opleidingsachtergrond, die na 1 september 2018 een journalistieke werkpraktijk zijn gestart kunnen solliciteren.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je CV en motivatie. Heb je eerst nog vragen, stuur dan een mail naar Simon ter Horst, chef online bij Tubantia via s.terhorst@tubantia.nl of solliciteer hier.

www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie