[Vacatures] DPG Media zoekt een Data Analist - Nieuws personalisatie
05-07-2021 09:37:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6664 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Data Analist - Nieuws personalisatie

In deze rol als Data Analist werk jij met de gouden bergen aan data die de DPG Media merken genereren, onder andere: AD, Nu.nl, HLN.be, Volkskrant, Trouw, Libelle en vele andere titels. Met jouw insights verbeter jij de ervaring van miljoenen bezoekers in Nederland en België en leg je de basis voor een gepersonaliseerd nieuwsaanbod. Daarmee bouw je aan de toekomst van de sterke media die onze samenleving nodig heeft.

Wat ga jij doen

Als data analist binnen de afdeling Product Analytics (B2C) voor de personalisatie features bij al onze merken speel je een cruciale rol in de doorontwikkeling van de nieuws personalisatie van DPG Media. Je haalt inzichten uit alle beschikbare data over het gebruik van zowel de website als de mobiele apps. Je staat hiermee aan de wieg van nieuws personalisatie en hebt de kans het vergaren van inzichten zelf te sturen. Met deze inzichten leg je de basis voor alle beslissingen die in de organisatie genomen worden. Jouw analyses hebben grote impact op de koers van al onze merken!

Ook wordt er van je verwacht dat je een leidende rol pakt in het data- en impactgedreven werken binnen het nieuws personalisatie platform. Hierin werk je samen met verschillende teams (o.a. IT, Product, Marketing & Redactie).

Jouw hoofdverantwoordelijkheden bestaan uit:

 • Het volgen van bezoekers over de site en apps en hun gedrag in kaart brengen.
 • Onderzoeken of nieuwe product features het beoogde gebruik en gedrag tot gevolg hebben. Je rapporteert je bevindingen aan de organisatie, helpt met het vormen van KPI's en motiveert iedereen om met data resultaten te halen.
 • Daarbij ga je proactief op zoek naar de belangrijkste behoeften in de organisatie om te kunnen sturen op het leveren van de meeste waarde. Op basis daarvan kom je met analyses, modellen, (A/B-)experimenten en nieuwe (algoritmische) oplossingen.
 • Je begeleid en stuurt A/B tests rond machine learning gedreven features op het vlak van nieuws personalisatie. Met je inzichten gids je onze machine learning engineers naar relevante Artificial Intelligence toepassingen.

 

Wij bieden

 • Een goed salaris afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Laptop en telefoon van de zaak.
 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • 24 vakantiedagen, met optie tot bijkopen.
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • Het werken met ‘state of the art’ analysetechnieken in AWS met ongekend grote datasets.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Wie ben jij

Jij hebt een aantoonbaar statistisch en zakelijk inzicht en sterke communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om complexe data op een eenvoudige wijze over te brengen aan alle stakeholders in de organisatie. Ook heb je de technische skills die nodig zijn om dieper te kunnen graven, terwijl je oog houdt voor het grotere plaatje. Verder heb jij:

 • Tenminste 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare digitale rol.
 • Sterke query skills; dagelijks ontwikkel je en doe je custom analyses met onze back-end & front-end data tools (oa. Amazon, Redshift, Looker). Aantoonbare werkervaring met relationele databases en SQL.
 • Ervaring met geavanceerde en voorspellende modelleringstechnieken (R/Python) is een grote pre.
 • De energie om collega's te motiveren en te enthousiasmeren om met data resultaat te halen.
 • Zelfstartend en de eigenschap om altijd overzicht te houden, de juiste vragen te stellen en verbanden te zien.
 • Een pragmatische focus om met de juiste analyse-technieken grote business impact te maken.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer dan nu! Heb je nog wat vragen? Ik beantwoord deze graag via venetia.de.wit@dpgmedia.nl of Solliciteer hier.

www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie