[Vacatures] DPG Media zoekt een Demand manager programmatic advertising
31-05-2021 11:53:00 | Door: Pie Kamau | hits: 10538 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Demand manager programmatic advertising

Ben jij commercieel, op de hoogte van de laatste digital trends en programmatic ontwikkelingen en wil jij werken voor de mooiste nieuws- en mediamerken van Nederland? Dan ben jij de Demand Manager Programmatic Advertising waar wij naar op zoek zijn!

Wat ga je doen

Als Programmatic Demand Manager ben je verantwoordelijk voor het opstellen van programmatic buy strategieën voor een divers klantenpakket. Hierbij hebben display, data, mobile, native en outstream video oplossingen de nadruk. Je ontwikkelt de strategieën met behulp van input van collega’s en marktinzichten. Een deel van je werkzaamheden behelst daarom het up to date blijven van de ontwikkelingen binnen het programmatic speelveld en alle stakeholders. Ook presenteer je geregeld bij klanten, op events en intern. Wij geloven namelijk dat de gouden combinatie van kennis en relatie leidt tot een hogere programmatic omzet. Binnen de functie bewerk je zowel mediabureaus, adverteerders als tech partijen in de buitendienst. Dit in samenwerking met collega’s binnen de sales teams van DPG Media.

Verder:

 • ben je een digital expert en sparringpartner voor mediabureaus, adverteerders, tech-partijen en collega’s intern.
 • zorg jij ervoor dat je klanten op de hoogte zijn van onze producten en diensten.
 • En, voorzie je klanten regelmatig van een update van de samenwerking en de ontwikkelingen van DPG Media.

 

Wie zijn wij

Als Programmatic Demand Manager kom je te werken binnen het Programmatic Sales team; momenteel bestaande uit 7 collega’s. Het team heeft de verantwoordelijkheid voor de totale programmatic omzet binnen DPG Media en de publishing partners. In nauwe samenwerking met andere afdelingen binnen het Digital Development team (o.a. product, yield, ad tech en campaign operations) benadert de afdeling de markt op pro-actieve wijze. Dit door zichzelf te positioneren als programmatic consultants.

Wij bieden jou

 • Een contract voor 36 uur per week.
 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

 

Functie eisen

 • Hebt minimaal 2 jaar werkervaring in programmatic advertising en HBO(+) werk- en denkniveau.
 • Beschikt over kennis van digital advertising en het medialandschap, met inbegrip van de belangrijkste technologieën, business modellen, ad producten en ontwikkelingen.
 • Je bent bekend met termen als een DSP, SSP en DMP.
 • Hebt een sterke technische en analytische bekwaamheid.
 • Je kunt goed onderhandelen, bent marktgericht en creatief in het bedenken van oplossingen.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer dan nu snel! Heb jij eerst nog vragen? Vragen via jacomine.devisser@dpgmedia.nl of 06 29441316. Een WhatsApp bericht mag ook. Solliciteer hier.

www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie