[Vacatures] DPG Media zoekt een Director Digital Products
15-02-2021 10:02:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5696 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Director Digital Products

De Director Digital Products staat enerzijds midden in de operatie en leidt het grootste van de vier tech clusters in de DevOps organisatie, met name bestaande uit development en IT teams. Anderzijds levert de Director Digital Products een bijdrage aan de ontwikkeling van de visie en strategie op Product. De strategische en operationele helft van deze dubbelfunctie worden hieronder verder toegelicht.

Strategisch

De Director Digital Products draagt de technologische visie uit waarmee hij/zij de teams een inspirerend perspectief geeft op waar DPG Media op technologisch vlak naartoe beweegt. De strategische en visionaire capaciteiten van de Director Digital Products komen ook nadrukkelijk naar voren in de intensieve interactie met de CDO, waaraan hij/zij rapporteert en die onderdeel is van de ExCo. De Director Digital Products is de brug tussen business en IT. De Director Digital Products helpt de koers van het bedrijf te sturen op basis van technologische ontwikkeling en geeft input voor strategische discussies met de CDO. De Director Digital Products is ook lid van de Digitale Steerco waarin zo’n tien top Directors de digitale agenda van DPG Media neerzetten. 

Behalve met de CDO werkt de Director Digital Products ook nauw samen met de Directors van de grote businesses, zoals AD, de Volkskrant of Nu. nl. Met hen bouwt de Director Digital Products aan digitale producten, apps, platformen en kanalen die elkaar versterken en waarmee DPG Media haar ambitieuze groeiplannen kan realiseren.

Operationeel

Het cluster Digital Products ontwikkelt de technologie waarop de volgende business area’s draaien, waarbij ieder hun business objective heeft gedefinieerd.

  • Freemium Bouwen en onderhouden van een mediaplatform met een groot bereik en sterke engagement, om zo de advertentie inkomsten te maximaliseren.
  • Selectives Het aantal digitale abonnementen verhogen met onafhankelijke journalistiek van hoge kwaliteit waar lezers bereid zijn voor te betalen.
  • Entertainment Ontwikkelen van korte filmpjes, audio, puzzels en spelletjes op online kanalen (websites en apps) voor DPG Media’s nieuwsmerken en haar partners.
  • Video Opzetten van een topkwaliteit videoplatform, relevant voor adverteerders en (betalende) abonnees.
  • Magazines Digitale oplossingen ontwikkelen voor de magazines van DPG Media.
  • Nu.nl Neerzetten van een onovertroffen gebruikerservaring voor Nu.nl en andere digital-only merken.

 

Operationeel zorgt de Director Digital Products ervoor dat de delivery van deze teams op orde is, dat de digitale producten zonder problemen draaien en dat ze voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen. Zo borgt hij/zij dat de ambitieuze product roadmaps worden gerealiseerd.

Over DPG Media

Vrijwel iedereen in Nederland en België leest, kijkt en luistert regelmatig content van DPG Media. De 6000 medewerkers van het bedrijf verrijken het leven van mensen met informatie, inspiratie en entertainment.

DPG Media is het grootste mediabedrijf van Nederland en is ook actief in België en Denemarken. In ieder segment heeft het bedrijf een portfolio van aansprekende titels, waaronder: de Volkskrant, het Parool en Nu.nl voor landelijk nieuws; BN DeStem, De Gelderlander en Tubantia voor de regionale actualiteit; Qmusic op de radio; VTM op tv; magazines als Autoweek, Donald Duck en vtwonen; en online services als Independer, Tweakers en Intermediair. Daarmee bereikt DPG Media miljoenen mensen per dag.

Nu de digitale consumptie van media snel toeneemt, verandert het speelveld. Het zijn niet langer alleen landelijke kranten en omroepen die om onze aandacht vechten, maar ook internationale spelers als YouTube, Spotify en Netflix. Om mee te kunnen in dit wereldwijde mediageweld, zet DPG Media vol in op digitale versnelling. Zo investeert het bedrijf jaarlijks ruim 130 miljoen in IT en ontwikkelt het zich van mediaconglomeraat naar volwaardig mediatechbedrijf.

Voor wie?

  • Vanaf 15 jaar werkervaring, hoofdzakelijk als CPO of Head of Product.
  • Leidinggevend aan grote teams in complexe organisaties.
  • Sterke consumer focus vanuit een B2C e-commerce trackrecord.
  • Combineert visie met people skills.

 

Interesse?

DPG Media werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Marlies viamarlies.hoogvliet@topofminds.comSolliciteer hier.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie