[Vacatures] DPG Media zoekt een Freelance Entertainmentredacteur
24-05-2021 08:51:32 | Door: Pie Kamau | hits: 5326 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Freelance Entertainmentredacteur

 Je volgt op Instagram BN'ers als André Hazes en gravin Eloise, maar mist ook niets van Meghan Markle en prins Harry. Want wat de sterren meemaken, wil je als eerste weten! Herken jij je hierin? Dan is werken op de entertainmentredactie van NU.nl iets voor jou!

Wat ga je doen?

Je schrijft met je entertainmentcollega's artikelen voor de katernen Media en Cultuur en Achterklap. Dit nieuws zoek je bij persbureaus, online en op sociale media. Ook kijk je televisieprogramma's als RTL BoulevardBeau en De Vooravond.

Je spreekt bekende Nederlanders en verwerkt dit in nieuwsberichten, maar je schrijft ook relevante verhalen die het nieuws uitleggen, maakt profielen en komt met ideeën voor andere creatieve stukken over bekende mensen of trends in de entertainmentwereld. Verder zoek je boeiende video's en mooie foto's voor slideshows.

We werken met een wisselend rooster en momenteel grotendeels vanuit huis, maar het zou voor jou logistiek gezien geen probleem moeten zijn om vanuit Hoofddorp te werken. Ook heb je geen moeite met werken in de weekenden en op feestdagen.

Wat neem je mee?

Naast interesse in binnen- en buitenlandse sterren, films, series en media, vind je het ook leuk om boeken te lezen of naar muziek te luisteren. Foutloos Nederlands is voor jou vanzelfsprekend en ook Engels beheers je goed. Je hebt ervaring met het schrijven van nieuwsberichten. Uiteraard ben je ook altijd op de hoogte van het laatste nieuws, omdat je dit via NU.nl en andere kanalen volgt.

NU.nl is onderdeel van DPG Media, en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat bieden wij?

  • Minimaal zestien uur per week werken, waarvan één dag in het weekend;
  • Ambitieuze en gezellige collega's;
  • Een laptop om op te werken;
  • Ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.
 

Waarom bij NU.nl?

Bij NU.nl is volop ruimte voor groei. We verwachten dat je al wat artikelen hebt geschreven, maar je krijgt zeker de mogelijkheid om jezelf hierin verder te ontwikkelen. We vinden het tof om nieuwe dingen te proberen, op onze bek te gaan en het vervolgens anders aan te pakken. Je krijgt bij ons de mogelijkheid om je ideeën uit te voeren en deze met een miljoenenpubliek te delen.

Word jij binnenkort onze nieuwe collega?

Denk je nou: ja, ik ben de nieuwe redacteur van NU.nl die over de Oscars, het Songfestival en de headliners van Nederlandse festivals gaat schrijven? Solliciteer vóórdinsdag 1 juni. Solliciteer hier.

www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie