[Vacatures] DPG Media zoekt een Freelance NUjij - redacteur
06-04-2021 09:08:00 | Door: Pie Kamau | hits: 7434 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Freelance NUjij - redacteur

 Jij hebt stalen zenuwen, blijft rustig als er veel op je afkomt en bent op de hoogte van het laatste nieuws. Als je jezelf hierin herkent dan zoeken we jou voor de functie NUjij-redacteur bij NU.nl.

Wat is NUjij?

Op NUjij worden elke dag duizenden reacties geplaatst. Dat zijn niet alleen meningen, maar ook ervaringen van deskundigen en vragen en tips van geïnteresseerde bezoekers. We gaan actief op zoek naar die nieuwe verhaalideeën, vragen bij het nieuws en feedback op bestaande artikelen. Bovendien bouwen we constant aan ons expertpanel dat op de hele redactie wordt ingezet. Het grootste deel van het werk bestaat uit het goed en afkeuren van de reacties en je zal geen artikelen schrijven. Wel beantwoorden we vragen van lezers en geven we tips door aan andere redacties om NU.nl met onze bezoekers zo nog beter te maken. NUjij is de plek voor contact tussen bezoeker en redactie en zorgt dat we toegankelijk zijn voor ons publiek.

Dit zoeken we

We zijn per direct op zoek naar twee freelance NUjij-redacteuren voor 1 á 2 (wisselende) dagen per week.

  • Je bent enthousiast en stressbestendig.
  • Je komt met ideeën en communiceert makkelijk en duidelijk met anderen (ook digitaal).
  • Je hebt een brede interesse zodat je verschillende onderwerpen snel begrijpt en kan overzien.
  • Je hebt een scherp oog voor potentiële verbeteringen en een open geest wat betreft feedback van onze lezers.
  • Redactionele ervaring is geen verplichting. Aantoonbare affiniteit met journalistiek of een afgeronde journalistieke opleiding wel.
  • Ervaring of affiniteit met online reacties en lezersparticipatie is een pré.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Dit bieden we

Je komt terecht op een redactie die bestaat uit een coördinator, vier fulltime en een paar parttime redacteuren. Het team staat onder leiding staat van onze adjunct-hoofdredacteur. NUjij is een centrale plek op de redactie van NU.nl waar je veel kan leren over nieuws maken en journalistiek. Bij NU.nl zijn de ambities groot en wordt er hard gewerkt, maar is een goede sfeer ook belangrijk. De redactie van NU.nl werkt, als het weer kan, deels in Hoofddorp in een kantoorpand pal naast het station. Je zal ook regelmatig in de avond of in het weekend werken.

Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl wordt dagelijks gelezen door ruim 3 miljoen unieke bezoekers. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen. Er is veel contact tussen diverse redacties en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken.

Interesse?

Stuur dan je CV en motivatie vóór 11 april naar ons toe. Eerst meer weten? Neem dan contact op met Colin van Hoek via Colin@nu.nl of Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie