[Vacatures] DPG Media zoekt een Manager CRM & Customer Analytics
22-03-2021 11:25:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6063 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Manager CRM & Customer Analytics

Weet jij precies wat er speelt als het gaat om CRM & Customer Analytics en heb jij ruime leidingevende ervaring? Dan zou dit wel eens een hele mooie kans kunnen zijn. Als  Manager stuur je een team met specialisten als Business consultant CRM, Sales analist en een marketing automation specialist aan. Samen met jouw team houd je je oa bezig met het opstellen en afstemmen van de strategie en uitvoering van klant-markt analyses, dataverwerking & automatisering, marktbewerking en commerciële performance. Hiervoor schakel je met veel verschillende in- en externe stakeholders binnen DPG Media.

Wat ga je doen

Jij bent strategisch goed onderlegd, zo denk jij na over de ontwikkeling van Sales en Marketing Automation maar ook over een omgeving waarmee DPG Media data gedreven markten bewerkt en keuzes maakt. Daarnaast weet jij dat de uitvoer minstens net zo belangrijk is. Zo verstrek jij inzichten, rol en optimaliseer jij campagnes uit, vertaal je inzichten naar marktbewerking en optimaliseer je de data kwaliteit. Je zorgt voor een slimme inzet van data, inzichten en commerciële systemen (Salefsorce Sales Cloud, Pardot, QlikSense, DPG acquistiemodel, offerte tool, Google Analytics, Surveys, Order management systeem,) zodat DPG de marktbewerking kan optimaliseren. Met als doel een optimale adverteerdersbeveling, conversie en waarde efficiency & maximalisatie. Verder zorg jij dat de volgende doelstellingen op CRM & Analytics worden behaald:


CRM // De CRM tool maxim aal inzetten om de verkoop organisatie te ondersteunen. Hierbij horen:

 • Processen, reporting, Sales & Marketing automation optimaliseren.
 • Aanbevelingen doen over hoe we CRM doorontwikkelen (CRM strategie).
 • Optimaliseren van de waardeketen van datagedreven ondernemen en de bijbehorende datakwaliteit (up-date, juist, volledig en goed gekoppeld).
 • Aansturen van Online Marketeers tbv campagne inrichting en optimaliseren.
 • Samen met de B2B platform & Area manager, commerciële directie en management team de inzet van CRM verder ontwikkelen.

 

Customer Analytics // Focus op data analytics t.b.v. verkoop optimalisatie.

 • Het ontwikkelen van een optimale markt-/ klantbewerkingsstrategie voor de B2B markt.
 • Het bijdragen aan een optimale markt-/ klantbewerkingsstrategie.
 • Het komen tot inzichten in de klant en prospect data die als input dient voor een juist campagne management (right time, right place, right offer).
 • Verstrekken van inzichten aan andere data afdelingen, zoals Finance, B2C Marketing, Business Development, Ops en andere business units.
 • Het komen tot een ecosysteem van data en databronnen om goed, datagedreven te kunnen werken.

 

Wie zijn wij

Het CRM & Analytics team bestaat uit medewerkers CRM & Commerciële stamdata, Business consultant CRM, Sales analist, data scientists en een, marketing automation specialist. Wij zijn flexibel, creatief en werken veel samen. Er is structureel teamoverleg, dagelijks contact met teamleden en diverse overleggen met stakeholders zoals IT, Platform, BI, Data en Commercie. Wij vallen als team binnen de afdeling Sales Operations en enabled DPG Media data gedreven te ondernemen. Door de juiste klant-markt analyses, geeft Sales Operations de commerciële afdelingen richting voor marktbewerking. Denk daarbij aan bedieningsconcepten met verhoogde conversieratio's en met een juiste proposities van Product & Pricing. Verder optimaliseren we systemen en ondersteunen we gebruikers met trainingen en inzichten. Hiermee zorgen we voor een zo optimaal mogelijke adverteerdersbeleving en bediening te realiseren. En zo de (omzet-) doelstellingen van DPG Media worden behaald.

 

Wij bieden jou

 • Salaris, passend bij jouw ervaring.
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget
 • 36-urige werkweek
 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • 24 vakantiedagen
 • Prima pensioenregeling
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).

 

Functie eisen

 • HBO/Academisch werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 tot 10 jaar werkervaring op het gebied van B2B, CRM implementaties, Marketing Automation en inbound sales, Datagedreven werken, Commerciële automatisering, Data & Business Intelligence.
 • Bekend met de laatste ontwikkelingen op het gebied van deze werkvelden.
 • Aantoonbare leidinggevende capaciteiten (senior).
 • Ruime ervaring in project management.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle en VTM. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer dan snel! Heb jij eerst nog vragen? Vragen via roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of 06-21370122. Een WhatsApp bericht mag ook. Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie