[Vacatures] DPG Media zoekt een Managing editor Flow Magazine
12-04-2021 08:55:47 | Door: Pie Kamau | hits: 8641 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Managing editor Flow Magazine

 De missie van Flow is mensen helpen een weg te vinden in een wereld die voortdurend verandert en veel van je vraagt. In ons magazine en online inspireren we lezers op een creatieve, inhoudelijke en inspirerende manier bewustere keuzes te maken, voor zichzelf, en de wereld. Flow is deskundig, persoonlijk, nuchter en creatief. De boodschap van Flow is anno 2021 relevanter dan ooit en dat zien we terug in oplage en bij de online bezoekersaantallen..

De functie

Als managing editor ben je verantwoordelijk voor het bedenken, coördineren en creëren van ons magazine en specials en draag je bij aan de online contentstrategie. Je bewaakt de journalistieke kwaliteit, waarin constructive journalism een belangrijke rol speelt. Je voelt de tijdgeest goed aan en bent geïnteresseerd in alle onderwerpen waarin in het bij Flow om gaat waaronder mentale gezondheid, zelfontwikkeling, positieve psychologie, creativiteit, economie, filosofie, geschiedenis, literatuur, en duurzaamheid. Je werkt nauw samen met je collega’s op de Flow-redactie. We zijn een hecht team, en we werken allen altijd met liefde en aandacht aan al onze producten, waarbij we elkaar altijd ondersteunen en helpen. Je spart regelmatig met de creative director over de te varen koers en de tijdgeest. Als ervaren managing editor pak je de volgende zaken makkelijk op:

 • Je maakt een opzet per nummer en je denkt mee over beeld en overlegt regelmatig met art director, vormgever en beeldredacteur;
 • Je zet verhalen uit bij freelancers en je onderhoudt contact met hen over ideeën de voortgang en uitwerking van artikelen waarin je de tone of voice van Flow altijd bewaakt;
 • Je geeft leiding aan de coördinerend eindredacteur en denkt mee met planningen;
 • Je bent aanspreekpunt voor de managing editors van onze licentiepartners in Frankrijk en Duitsland .

 

Jouw profiel

Je hebt een duidelijke visie over de richting van Flow en de onderwerpen en je bent niet bang deze te laten horen. Je neemt een brede journalistieke ervaring met je mee en je hebt een groot netwerk aan freelancers die je kan inzetten. Daarnaast ben je een echte sparringpartner voor de creative director en de online coördinator en heb je ervaring met het schrijven en/of kennis van de onderwerpen van Flow. Verder:

 • ben je voor diverse afdelingen binnen DPG eerste aanspreekpunt bij vragen over Flow;
 • heb je minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie bij een publiekstijdschrift of krant;
 • verwonder je je regelmatig, ben je eigenwijs en kan je gestructureerd werken.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • een prima salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • een 36-urige werkweek;
 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);
 • jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Interesse?

Solliciteer dan voor 21 april met je CV en een korte motivatie. Binnen 10 werkdagen laten wij je weten of je op gesprek mag komen! Eerst nog wat meer weten? Jacomine de Visser, team lead recruitment, beantwoordt je vragen graag via jacomine.devisser@dpgmedia.nl of 0629441316. Een Whatsapp bericht mag ook! Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie