[Vacatures] DPG Media zoekt een Medior Data Engineer
15-03-2021 09:09:18 | Door: Pie Kamau | hits: 9040 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Medior Data Engineer

In deze rol als data engineer bouw je aan data oplossingen en inzichten voor de advertising divisie voor digitale display, video en audio advertising. Met nieuwssites (HLN.be, AD.nl, NU.nl, De Morgen en Volkskrant) en online TV & Radio platformen (VTM GO, Q-Music, JOE) bereikt DPG Media miljoenen bezoekers in Nederland & België per dag. Die zijn verantwoordelijk voor miljoenen pageviews/videostreams en ad impressies per maand, goed voor Terabytes aan datapunten. Op basis van deze data en grondige analyse, predictieve modellen, machine learning e.a. technieken bouwt het team aan specifieke segmenten en persona’s (bijvoorbeeld fashionista’s & foodies) om nog betere advertising op maat af te leveren op alle devices van de gebruiker.

Over het team

Je maakt deel uit van een Agile scrum team (7 man), samen met data scientists, data engineers, data visualists en een product owner. Er wordt gewerkt met verschillende tools & technologieën zoals de AWS stack, Java, Scala en Python. We experimenteren door zelf te ontwikkelen, wat voor ons telt zijn de inzichten & duurzame waarde die we uit data kunnen halen, voor onszelf én de klant/consument!

Wat ga je doen

Je gaat je bezig houden met het analyseren en modelleren van data structuren, het efficiënt verwerken van grote hoeveelheden data en het opslaan in de meest geschikte data storage technologieën. Jij gaat werken met verschillende technologieën (Python, Java, AWS) om je doel te bereiken waarbij je steeds kan terugvallen op peer data engineers (developers & architects) voor ondersteuning en best practices. Daarnaast bestaan jouw werkzaamheden uit:

 • Het industrialiseren van data transformatie jobs voor het voeden van AI modellen, 3rd party systemen, dashboards.
 • Het meebouwen aan aan data monitoring systemen om KPI’s op te volgen.
 • Het delen en uitbreiden van je kennis met collega’s in de data engineering & IT gildes binnen ons bedrijf.

 

Wij bieden

 • Salaris afhankelijk van ervaring.
 • Laptop en telefoon van de zaak. 
 • Een 36-urige werkweek.
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • 24 vakantiedagen, met optie tot bijkopen.
 • Werken met de nieuwste stack.
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Wie ben jij

 • Master diploma in Computer Science, Toegepaste Informatica, of gelijkaardig
 • Ervaring met Python, Java, Amazon/AWS (lambdas, EC2, EMR ..)
 • Je bent sterk geïnteresseerd in media, marketing én digital. Je wil evenzeer de ‘business’ begrijpen als de onderliggende data.
 • Ervaring met digitale marketing en advertising systemen is een plus.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij binnenkort onze nieuwe collega?

Solliciteer dan nu! Eerst nog wat meer weten? Vragen via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl. Bellen of appen mag ook op +316 83 80 00 59 of Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie