[Vacatures] DPG Media zoekt een Online eindredacteur Libelle.nl
24-05-2021 08:17:54 | Door: Pie Kamau | hits: 5047 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Online eindredacteur Libelle.nl

Libelle is het vrouwen-mediamerk van Nederland, met uiteraard het grootste vrouwenweekblad en talloze print-specials, maar ook het grootste online bereik met Libelle.nl, Libelle.tv, Libelle Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Youtube, Google Voice en nog veel meer.

Voor onze online redactie zoeken wij een creatieve eindredacteur (36 uur p/w).

Lees jij net zo lief een goed interview als een guilty pleasure nieuwtje? Ben je altijd nieuwsgierig naar de emotionele kant van een verhaal? Word je blij van een goed verhaal bij de koffieautomaat èn van het perfectioneren van andermans tekst? Dan zijn we bij Libelle.nl op zoek naar jou!

Als eindredacteur ben jij verantwoordelijk voor de online redactieplanning. Je beoordeelt en redigeert de dagelijks aangeleverde content en je begeleidt freelance redacteuren daarbij. Je bouwt samen met het team bovendien de content van print om naar goede online artikelen en gebruikt daarbij je kennis van online journalistiek. Je bedenkt sterke koppen èn aanjagers voor de verschillende platformen zodat stukken niet alleen inhoudelijk goed zijn, maar óók aantrekkelijk gepresenteerd worden voor de doelgroep.

Dit neem je mee

Om je werk goed en met veel plezier uit te voeren, heb je ervaring (minimaal 2-3 jaar) als online eindredacteur. Je begrijpt wat vrouwen bezighoudt, van mode tot gezondheid, van wonen tot psychologie, en je vertaalt dat moeiteloos naar het mediamerk Libelle. Je bent een online-pro, houdt Google Analytics in de gaten en weet wat je moet doen om de aandacht van lezers te vangen. Je weet precies welke kop geschikt is, hoe de lezers te triggeren met pakkende streamers, wat de geschikte curiosity gap is én wat klikt. Je schudt pakkende intro’s uit je mouw. Ook maak je van iedere productie een goedlopend verhaal en begeleidt redacteuren daarbij. Op een positieve manier feedback geven is je tweede natuur en je deinst er niet voor terug om als het nodig is ook streng te zijn. Verder is het belangrijk dat je:

  • beschikt over HBO werk- en denkniveau;
  • SEO tot in de puntjes beheerst;
  • ervaring hebt met contentsystemen, publiceren op FB, Instagram en Twitter, de weg weet naar Crowdtangle, Echobox en liefst ook Looker;
  • niet zo snel in de stress raakt van het managen van de online redacteuren, van een paar deadlines of een fikse to do lijst.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

En dit mag je van ons verwachten

  • een enerverende èn gezellige werkplek op de redactie (zodra dat weer mag);
  • een salaris afhankelijk van jouw profiel en ervaring;
  • een arbeidsovereenkomst voor -om te beginnen- 6 maanden met uiteraard de bedoeling om dat te verlengen;
  • ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Word jij binnenkort onze nieuwe collega?

We ontvangen graag je CV en motivatie vóór 31 mei. Eerst nog wat meer weten? Mail je vragen naar barbara.schneemann@dpgmediamagazines of solliciteer hier.

www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie