[Vacatures] DPG Media zoekt een Online redacteur
12-07-2021 09:43:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6346 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Online redacteur

AD Haagsche Courant zoekt een gedreven online-redacteur. Jij zorgt ervoor zorgt dat onze (premium)verhalen online zo goed mogelijk gepresenteerd worden en een zo groot mogelijk publiek bereiken. Ook maak je zelf nieuwsberichten en verhalen over nieuwsgebeurtenissen.

Wat ga je doen?

Je houdt het lopende nieuws in de gaten en jij meldt als eerste het nieuws van dat moment. Je verwerkt de teksten en video's van collega's in je berichtgeving. Je onderhoudt voortdurend contact met hulpdiensten, instanties en collega's om je nieuwsvoorziening zo snel en compleet mogelijk te maken. Als online-redacteur houd je ook doorlopend de website en app actueel. Welk verhaal moet op welke plek? Is de mix van genres nog wel goed? Je houdt in de gaten wat er speelt in de regio, zet de verhalen van de redactie op een aantrekkelijke manier online en ‘verkoopt’ ze aan de lezer via social media en in nieuwsbrieven. Je denkt goed na over hóe we een verhaal online moeten brengen en op welk moment we dat het beste kunnen doen.

Je komt terecht in een hecht team van ervaren, enthousiaste redacteuren en verslaggevers. Je bent flexibel inzetbaar; overdag, maar ook in vroege ochtenden, 's avonds en het weekend. Onze redactie is gevestigd in het hart van Den Haag.

Over ons

AD Haagsche Courant is hét nieuwsmedium voor Den Haag, Westland, Delft en Zoetermeer. Wij coveren het nieuws, komen met onthullingen en maken verhalen over mensen die echt wat hebben meegemaakt. En dat doen we elke dag weer.

Wie ben jij?

Je bent een stressbestendige aanpakker, durft keuzes te maken en kan die ook uitleggen aan je collega’s en je kan snel werken. Je bent een kei in het verzinnen van aansprekende koppen en intro’s en je hebt gevoel voor goed beeld bij een verhaal, maar je bent ook secuur. Je krijgt een kick van data, schrikt niet van bereiksdoelstellingen en zorgt ervoor dat de beste verhalen van AD Haagsche Courant een plek krijgen op de homepage van AD.nl. Tegelijk weet je waar de grens ligt. Feiten zijn heilig. Aan clickbait doen we niet.

Als onderdeel van hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

 

Wat verwachten we verder van je?

 • Je hebt werkt verricht op minimaal hbo-niveau.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met journalistiek en je hebt met enige regelmaat artikelen geschreven.
 • Je hebt een uitstekend gevoel voor het verhaal van de dag.
 • Je kan aantoonbaar goed improviseren..
 • Je bent gretig en leerbaar en bovendien flexibel.
 • Je beheerst de Nederlandse taal perfect.
 • Je hebt affiniteit of belangstelling voor het werkgebied van AD Haagsche Courant.

 

Wij bieden jou

 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Interesse?

Reageer dan vóór 30 juli met een CV en een korte motivatie. Eerst nog meer weten? Stuur dan een mail naar Axel Veldhuijzen, nieuwschef AD Haagsche Courant a.veldhuijzen@ad.nl of solliciteer hier.

www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie