[Vacatures] DPG Media zoekt een Politiek verslaggever
15-03-2021 08:48:52 | Door: Pie Kamau | hits: 9608 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Politiek verslaggever

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsstroom uit Den Haag. Samen met onze politiek verslaggever Edo van der Goot zorg je dat het laatste politieke nieuws als eerste op NU.nl verschijnt. Je interviewt hoofdrolspelers, duidt het nieuws en verslaat debatten.
Je bent onderdeel van de redactie Algemeen, die verder bestaat uit meerdere samenstellers voorpagina, nieuwsredacteuren, binnenland- en rechtbankverslaggevers en een chef redactie.

Wie zoeken wij?

Je volgt het nieuws actief, zit vol energie, hebt kennis van en/of affiniteit met politiek. Je kunt inspelen op onverwachte nieuwsgebeurtenissen en vindt het niet erg om op atypische tijden te werken. Bovendien ben je goed in staat politiek nieuws op een begrijpelijke manier te vertalen naar een groot publiek. We zoeken iemand die een paar jaar in de journalistiek heeft gewerkt en een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau heeft afgerond. Ervaring in Den Haag is een pré. Omdat de werktijden in Den Haag zich niet laten voorspellen, is ruime flexibiliteit noodzakelijk.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan waarin je door contact met collega's van andere redacties veel kunt leren en anderen op hun beurt ook van jou. De functie is voor 38 uur per week. Schaalindeling op basis van ervaring. Een laptop, telefoon en treinabonnement of reisvergoeding krijg je van ons. De redactie van NU.nl vind je in Hoofddorp in een kantoorpand pal naast het station. In Den Haag heeft NU.nl een eigen kantoortje waar je het grootste gedeelte van je tijd werkt. In ieder geval op de Kamerdagen dinsdag, woensdag en donderdag. We zoeken iemand per 1 april 2021.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl is met 8 miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan vóór 24 maart met je CV en een korte motivatie. Eerst nog vragen? Mail dan naar redactiechef Lindsay Mossink via lindsay@nu.nl, met als onderwerp 'vacature politiek verslaggever'. Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie