[Vacatures] DPG Media zoekt een Senior SEO specialist / Head of SEO
25-05-2020 14:37:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5207 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Senior SEO-specialist / Head of SEO

De buitenkans voor elke SEO-liefhebber! Jij weet als geen ander dat er verschillende niveaus van SEO bestaan. Want elke partij heeft natuurlijk te maken met on-page elementen, hiërarchie en structuur. Sommige met complexe technieken en schaalbare oplossingen. Dit is natuurlijk al tof, maar bij DPG Media ga je nog een stapje verder en krijg je te maken met 25 verschillende platforms. Je gaat dus SEO op een netwerk van platforms doen!

Wat ga je doen

Afhankelijk van jouw ervaring zal de titel senior SEO-specialist of Head of SEO worden. 

Je gaat actief onderzoeken hoe je het gehele DPG-netwerk kunt optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan thematische silo's. Deze ken je, maar hoe ga je daar mee om wanneer het thema's zijn die websites overstijgen? Jouw oplossingen moeten schaalbaar, efficiënt en goed voor het gehele netwerk zijn. Een waanzinnig project met grote verwachtingen - een echte speeltuin voor elke SEO-liefhebber.

Met jouw inhoudelijke en technische SEO-kennis ben jij de senior sparringpartner voor product, dev, management en onze agency iProspect. Die laatste voert op dit moment een grote SEO-netwerk audit uit die jij gaat voorzitten. Verder:

 • word jij eindverantwoordelijk voor de SEO-samenwerking van het netwerk, waardoor we optimaal gebruikmaken van onze autoriteit.
 • ben jij een wandelende SEO-kennisbank voor jouw collega's en de directie van DPG Media. Jij brengt SEO naar een hoger niveau.
 • weet jij hoe je complexe analyses en oplossingen schaalbaar maakt. Je weet deze eenvoudig uit te leggen en zorgt dat ze geïmplementeerd worden.

 

Ben jij onze Head of SEO dan horen hier uiteraard nog een aantal verantwoordelijkheden en uitdagingen bij. Zo zorg je onder andere, in nauwe samenwerking met onder meer de merken, directie, development afdeling, marketing directors, data specialisten enzovoort voor een optimale benutting van SEO in de hele groep.

Wie zijn wij

Als senior SEO-specialist/Head of SEO kom je in een gloednieuw team waar een open werksfeer heerst met veel ruimte om jezelf en jouw eigen ideeën te ontplooien. Het team bestaat uit ondernemende jonge collega’s die niet vies zijn van zelf aanpoten en uitproberen. Echte doeners dus!

Verder is geen dag hetzelfde, want je werkt samen met de afwisselende online platforms van DPG Media: AutoTrack, Gaspedaal, Autowereld, Nationale Vacaturebank, Intermediair, Tweakers, Hardware Info en Independer.

Wij bieden jou

Als SEO-expert/Head of SEO waarderen wij jou en zorgen wij voor een comfortabel salarispakket. Lees hieronder een aantal van onze voorwaarden.

 • Salaris, passend bij jouw ervaring.
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget. 
 • 36-urige werkweek.
 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Unieke SEO-ervaring die elders in Nederland niet te halen is.

 

Functie-eisen

 • 6+ jaar hands-on SEO-ervaring, bij grote agency, een platform of netwerk.
 • Aantoonbaar sterke communicatie- en projectmanagementvaardigheden, want je werkt intensief samen met verschillende teams.
 • Je kunt werken met alle gangbare SEO-tools en je snapt hoe je server logs kan gebruiken voor SEO-analyses.
 • Jij kan prioriteiten stellen want er is veel te doen, jij krijgt veel vrijheid om je tijd optimaal in te delen en zo SEO naar hoger niveau brengt.

 

Word jij onze nieuwe collega? 

Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of 06-21370122. Een WhatsApp-bericht mag ook of solliciteer hier

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie