[Vacatures] DPG Media zoekt een Social media redacteur
23-11-2020 12:30:44 | Door: Pie Kamau | hits: 6527 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Social media redacteur

Kan jij geen dag zonder Instagram, zat jij als eerste van je vrienden op TikTok en ben jij altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Dan is de socialmediaredactie van de grootste nieuwssite van Nederland op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Jij zorgt er samen met je collega's voor dat de mooie dingen die NU.nl maakt zo goed mogelijk verspreid worden op de sociale media die NU.nl gebruikt. Dat wil zeggen dat je artikelen verwerkt tot Facebook-posts en dat je met behulp van beeldbanken en jouw creativiteit het laatste nieuws in Instagram-posts en story’s giet. Je Instagram-posts maak je op in programma’s als Premiere Pro en Photoshop. Bij brekend nieuws schakel je snel met je collega’s om binnen no time een foutloze post op Facebook en Instagram te plaatsen.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan waarin je door contact met collega's van andere redacties veel kan leren. Je werkt op een ambitieuze en hardwerkende redactie, waar ook ruimte voor ontspanning is. We organiseren het werk in diensten, die we tijdens de coronapandemie vanuit huis werken. Deze diensten beginnen soms vroeg in de ochtend of duren tot later op de avond. Je zal ook af en toe in het weekend en met feestdagen moeten werken.

Buiten de coronapandemie werken we meestal op de redactie. Ons pand ligt pal naast station Hoofddorp.  Verder:

  • Er ligt een junior contract van 1 jaar voor je klaar, met uitzicht op verlenging. Je valt in schaal 4 van de cao-DJ.
  • Je krijgt een MacBook Pro om op te werken, met bijbehorende programma’s die je nodig hebt voor je werk, zoals Premiere en Photoshop.
  • Reiskosten worden vergoed en je hebt de keus tussen een smartphone of een communicatie vergoeding. 

 

Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl is met zeven miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten.

We werken op een open vloer waar veel contact tussen diverse redacties is en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur je cv en motivatie uiterlijk 27 november 2020 naar laura@nu.nl. Graag met duidelijke vermelding of je solliciteert naar de vaste- of de freelance positie op de socialemediaredactie. Solliciteer hier.