[Vacatures] DPG Media zoekt een Strategie en Concept Manager
22-03-2021 11:40:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6096 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Strategie en Concept Manager 

Als strategie & concept manager kom je te werken bij Bureau Gekkigheid, het interne reclamebureau van Tweakers, Hardware Info, ADtech en NUtech. Dit onderdeel van DPG Media noemen we DPG Technology. Het team houdt zich bezig met het bedenken en realiseren van inhoudelijke campagnes met en voor klanten. Je bedenkt oplossingen voor marketing/communicatie-vraagstukken (lees: het bedenken van toffe concepten) voor verschillende A-merk-adverteerders zoals Samsung, LG, IBM, Politie, Google & KPN.

Je analyseert de exacte klantvraag middels een briefing en debriefing. Door middel van gedegen research verdiep je je in het tech-product, de dienst of de werkgever. Op basis van je bevindingen ontwikkel je een strategie en ga je met collega’s brainstormen, om daarna een inhoudelijk concept verder uit te werken. Vervolgens giet je dit in een gelikte presentatie en presenteer je deze als een echte Obama aan de klant. Jouw ideeën vormen het startpunt van aansprekende branded content-campagnes, zoals unieke events, inhoudelijke artikelen, online video’s, activaties en ondertussen ook podcasts.

TL;DR

Jij bent elke keer op zoek naar de perfecte combinatie van strategie en creativiteit om de doelstellingen van onze adverteerders te bereiken.

Wat een onoverzichtelijke tekst, mag ik bullets?

De strategie & concept manager die we zoeken:

 • Zorgt samen met sales collega's voor een goede briefing.
 • Doet research om tot de beste inzichten te komen.
 • Bedenkt samen met collega’s (uit het hele bedrijf) creatieve en inhoudelijke concepten.
 • Werkt deze uit in een mooie presentatie.
 • Presenteert die ook, want je bent creatief en inhoudelijk eindverantwoordelijk.
 • Werkt samen met onze projectmanagers om campagnes tot een succes te maken.
 • Helpt mee met de productie van bijvoorbeeld events of video’s en je checkt doorlopend alle gemaakte content op inhoud.
 • Is het inhoudelijke brein voor events die we vanuit ons eigen merk organiseren, zoals de Tweakers Developers Summit, het Tweakers Oktober Testfest en de Tweakers meet-ups.
 • Wordt enthousiast van dit soort toffe campagnes: Tweakers Community Review Recap KPNPolitieHuaweiMitsubishiSchuberg PhilisGoogle & Philips HueTweakers Developers SummitJim Stolze & de tweakers podcast.

 

Wie zoeken jullie dan ongeveer?

 • Een strategisch denker die nieuwsgierig is naar diverse tech-onderwerpen.
 • Iemand die lekker uit zijn of haar woorden komt, zowel op papier als in het echt.
 • Een collega die houdt van een lolletje als het kan en hard werkt als het moet.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat moet er in mijn knapzak zitten?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 à 4 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.

 

En wat wil HR nog aan mij kwijt?

Dat dit een uitdagende functie van 4 tot 5 dagen in de week is, waarbij je de kans krijgt om te werken voor de mooiste adverteerders. Je komt in een hecht, jong en gedreven team terecht waarin men voor elkaar klaar staat, elkaar respecteert en stimuleert om te blijven ontwikkelen. Door de informele omgang met elkaar en onderlinge loyaliteit en vertrouwen wordt een fijne werksfeer gecreëerd. De functie biedt een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat zijn jullie kort van stof zeg. Ik wil meer tekst en uitleg

DPG Technology is onderdeel van DPG Media (het grootste mediabedrijf van Nederland). Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. In een wereld waarin technologie meer en meer onderdeel is van ons dagelijks leven en het steeds moeilijker wordt om bij te blijven, hebben mensen de behoefte om ontwikkelingen te volgen, een mening te vormen, keuzes te maken en elkaar te vinden. Vanuit onze passie voor en kennis van technologie informeren en adviseren we consumenten op een onafhankelijke wijze over tech en consumentenelektronica. Dat doen wij via onze merken TweakersHardware Info en ADtech NUtech.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Waar kan mijn sollicitatie naartoe?

Heb jij eerst nog vragen? Vragen via roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of 06-21370122. Een WhatsApp bericht mag ook. Ben je enthousiast geworden? Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie