[Vacatures] DPG Media zoekt een UX/CX Researcher
17-05-2021 09:17:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6031 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

UX/CX Researcher

Als UX/CX Researcher ben jij continu in gesprek met onze online gebruikers! Op elk moment achterhalen waar de behoefte ligt met het uiteindelijke doel de beste user experience op onze kanalen voor lezers. Dit doe je voor een paar van de best gelezen titels van Nederland en België met miljoenen bezoekers, van onder andere het Algemeen Dagblad (AD), Het Laatste Nieuws (HLN) en vele andere titels. Hier speel je een cruciale rol in de doorontwikkeling van de freemium publicatieplatformen van DPG Media.

Wat ga je doen

Als de vertegenwoordiger van onze lezers ben je verantwoordelijk voor het onderzoek naar gedrag, motivatie en pijnpunten van onze digital gebruikers. Hiervoor zet je zelfstandig onderzoeksprojecten op, pas je verschillende UX-onderzoeksmethodes toe en weet hoe je die met kwantitatieve methodes combineert. Gebaseerd op gebruikersinzichten adviseer jij hoe de digitale producten of services te verbeteren. Uiteraard werk jij goed zelfstandig, maar meestal ben je onderdeel van een multidisciplinair team. De UX/CX research discipline is relatief nieuw bij DPG Media, je vindt het leuk om continu onderzoeksprocessen te optimaliseren en nieuwe manieren te vinden om UX research in de organisatie te laten landen. Verder:

 • ben je de schakel met gebruikers, je plant de sessies in, voert de gesprekken en analyseert vervolgens de data. Hiervoor komen jouw analytische, communicatieve maar ook je project management skills goed van pas.
 • je organiseert co-creatie sessies met stakeholders om de inzichten die je hebt opgehaald zo goed mogelijk over te brengen.
 • je presenteert en communiceert gemakkelijk en begrijpelijk onderzoeksresultaten door en deelt kennis met designers en stagiaires.

 

Wie zijn wij

Je komt terecht in het Product Analytics Team wat bestaat uit 6 ondernemende collega’s met kwalitatieve en kwantitatieve analisten. Jij zal je als UX/CX Researcher over de (e)Xperience data ontfermen. Je werkt in deze rol samen met veel verschillende collega’s, denk aan UX en Product designers, platform managers en de Chefs Digitaal. Met het team bedien je zowel de nieuws als entertainment producten van DPG Media, in Nederland en België.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • Salaris, passend bij jouw ervaring en een interessant bonussysteem.
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • 36-urige werkweek.
 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.

 

Functie eisen

 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in UX/CX Research.
 • Afgeronde HBO of WO opleiding.
 • Je bent bedreven in verschillende UX-onderzoeksmethodes zoals interviews, focusgroepen, usability testen en diary studies.
 • Je bent gedreven om de user experience van de digitale nieuwsmerken naar een hoger niveau te brengen.
 • Je hebt een nieuwsgierige attitude naar gebruikers, collega’s en onderzoeksmethodes.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlands taal en goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Affiniteit met kwantitatieve onderzoeksmethodes is een pre.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Enthousiast?

Stuur dan nu jouw CV, motivatie en een selectie van je portfolio (je drie meest interessante projecten en waarom deze projecten). Heb jij eerst nog vragen? Vragen via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl of 06-83800059. Een WhatsApp bericht mag ook. Solliciteer hier.

www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie