[Vacatures] DPG Media zoekt een (Video) Contentmanager
30-11-2020 11:15:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5282 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

(Video) Contentmanager

Bij AD.nl zoeken we per direct een creatieve geest die gevoel heeft voor video, online en de nieuwste media. Heb je affiniteit met journalistiek en data en wil jij verantwoordelijk worden voor de groei van het videoplatform op AD.nl? Dan is dit de vacature die je zoekt

Je functie

Als Content Manager/Videopresentator kom je te werken in het digitale team van AD.nl. Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor het aanjagen van video’s op AD.nl en de regionale titels. Jij zorgt ervoor dat de video’s die op AD.nl verschijnen een zo groot mogelijk bereik krijgen.

Op AD.nl verschijnen iedere dag tientallen video’s online en jouw doelstelling is om deze bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Dit kun je doen via social media, site, apps, nieuwsbrieven en externe websites. Jij neemt de hele redactie mee in de groei van online video en neemt het redactionele en commerciële belang in ogenschouw. Naast zelf aan de knoppen te zitten, heb je veel contact met de redacties, die je helpen om de doelstellingen te behalen.

Wat ga je doen

  • je presenteert de video’s op de website zo aantrekkelijk mogelijk en verzint de beste titels voor deze video’s;
  • je zit bovenop het nieuws en zorgt dat elk artikel zo snel mogelijk is voorzien van actueel beeld;
  • bij livestreams controleer je de verbindingen, onderhoud je contact met het team op locatie en zorg je dat de stream goed op de site komt;
  • je controleert de voortgang van de verschillende videokanalen met betrekking tot tijd, juiste video’s en kwaliteit en zorgt voor een goede mix op AD.nl/video;
  • je analyseert en interpreteert de statistieken (bijvoorbeeld: aantal video views, aantal bezoekers, etc.);
  • je vergelijkt de resultaten en het verloop van de video views met de gemaakte afspraken en evalueert de verschillen: zo nodig stuur je achteraf bij.

 

Wat neem jij mee

Jij weet precies wat trending is in de wereld, hebt affiniteit met nieuws en hebt aantoonbare kennis van social media en het medialandschap. Verder neem je mee:

  • een Hbo/WO Bachelor (of soortgelijke opleiding) afgerond;
  • minimaal 1 jaar ervaring in een rol in de richting media, marketing of communicatie.

 

Je werkt fulltime vanuit Rotterdam en je werktijden liggen tussen 07.00 en 22.30u, ook in het weekend.

Wij bieden

Een gezellige en creatieve werkomgeving in een energiek en enthousiast team! Er is er veel (lees; alle!) ruimte voor ondernemerschap en je sociale en ondernemende collega’s zijn gewend om continu op zoek te gaan naar vernieuwende werkwijzen en producten.

Wie zijn wij?

Dagelijks komen ruim 2,5 miljoen lezers in aanraking met het AD; op papier, online en via onze app. De kracht van het AD is de aantrekkelijke combinatie van het complete nieuws uit de eigen regio gecombineerd met landelijke en internationale nieuwsgaring. DPG Media is hét mediabedrijf in Nederland op het gebied van nieuws, opinie, sport, show en ontspanning. DPG Media heeft een groot aantal interessante online en offline merken in haar portfolio. Steeds meer merken maken videocontent waarmee het een zo groot mogelijk publiek wil bereiken. Solliciteer hier.