[Vacatures] Glasnost zoekt een Copywriter
14-06-2021 12:01:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5479 | Tags:

Glasnost is per direct op zoek naar een:

Copywriter

Schrijf jij samen met ons geschiedenis in de nieuwe wereld van PR? Wil jij elke dag het verschil maken? Wil je werken voor de grootste merken in de Benelux? En heb je ook nog eens affiniteit en ervaring met PR en het maken van spraakmakende campagnes en content? Glasnost zoekt een copywriter die onze teams fulltime versterkt om te vlammen op klanten als Unilever, Netflix, Interpolis, TCS, Adyen en Google.

In de rol van copywriter ben je in staat om in de conceptfase in samenwerking met de creatieven de beste koppen, headers, taglines en titels te bedenken. Maar ook kun je een messcherpe rationale schrijven. Door jouw copy worden de concepten verkocht. Naast de eigen producties zorg je er ook voor dat alles wat je niet zelf schrijft voldoet aan de Glasnost kwaliteit standaard. 'First time right' is jouw mantra, en zorgt ervoor dat de klant vrijwel nooit opmerkingen heeft op het copy werk van Glasnost. Zo maak je het verschil. Jij bent dus verantwoordelijk voor de kwaliteit van 'alle' copy die Glasnost oplevert. Van persbericht tot blog, en van concept presentaties tot plan van aanpak. Jij staat voor de kwaliteit en weet het niveau en de kwaliteit van copy binnen Glasnost naar nieuwe hoogtes te brengen. Je traint de junioren en helpt de teams bij het perfectioneren van hun copy in presentaties en plannen. Maar je leert het team ook hoe je een goed verhaal verteld, en waar dit aan moet voldoen. Als copywriter ben jij samen met de brand manager verantwoordelijk voor de verhalen die we vanuit Glasnost delen. Samen met de designer weet je beeld en tekst te combineren tot impactvolle content. Je schrijft diverse teksten. Van website tot de nieuwsbrief en van onze social content tot onze blogs en cases. Maar ook videoscripts. Je weet hiermee onze doelgroep te raken. 

Dus ben jij die copywriter met lef, heb je ervaring met tech en passie voor jouw vak en wil je samen met ons naar nieuwe hoogtes stijgen? Laat het ons dan weten. Off you go!

Wat voor type bureau is Glasnost?

Glasnost is een communicatiebureau gespecialiseerd in PR & mediarelaties, native advertising & influencermarketing. Breder dan traditionele PR-bureaus, al hebben wij allemaal een traditionele PR-achtergrond. De basis voor onze campagnes is earned concept thinking, waarmee we onze diensten en expertise combineren om authentieke verhalen en aandacht te creëren voor onze klanten. Wij zoeken iemand met affiniteit en bewezen ervaring in tech en die zich moeiteloos onderdompelt lifestyle merken om een aantrekkelijke tekst te kunnen produceren. Met een jong team van 30 fte werken wij voor de mooiste merken en organisaties van Nederland en daarbuiten. Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam-Zuid (Schinkel), al werken we momenteel met evenveel energie vanuit onze home offices in heel Nederland.

Wat verwachten we van onze copywriters:

 • Je bent een kameleon. Je kunt uit de voeten met uiteenlopende stijlen en copy formats. Van videoscript tot persbericht en van blog tot case en social content.You got it covered. Bovendien weet je ook altijd de juiste tone of voice te kiezen.
 • Schrijft pakkende rationales op basis van concepten. En concepten te voorzien van pakkende titels/headers die tot de verbeelding spreken.
 • Zorgt ervoor dat de headers van bijvoorbeeld persberichten onze doelgroepen aanspreken en direct zorgen voor impact. 
 • Doet eindredactie op artikelen, teksten, persberichten en zorgt ervoor dat het team groeit in het schrijven van teksten
 • Beoordeeld headers van persberichten omwille van nieuswaardigheid en 'trigger'.
 • Inspireren van teamleden op copy
 • Je denkt en schrijft inclusief.
 • Je bent creatief en gaat altijd voor het hoogst haalbare.
 • Je hebt een passie voor schrijven en wilt hierin de allerbeste zijn.
 • Je bent foutloos in Nederlands taalgebruik. Natuurlijk. Maar als je ook nog foutloos Engels beheerst ben je echt een held.
 • Belangrijk is het ook dat je goed zelfstandig kunt werken.
 • Oh en je hebt sterke sociale vaardigheden, houd van gezelligheid en een shotje vodka (kan ook 0.0 procent zijn) en een Russische karaoke op z’n tijd.

 

De impact die jij maakt als copywriter

Glasnost is een PR & Storytelling agency. Het vinden van het juiste verhaal en de juiste bewoording en de emotie is belangrijk in alles wat wij doen. Hier draag jij aan bij. Je schrijft, je analyseert, je controleert en je denkt mee in het maken van de juiste verhalen en hoe deze de grootste impact kunnen hebben op de doelgroep die we willen bereiken voor onze klanten. Maar ook voor Glasnost zelf willen we verhalen maken die we via onze eigen kanalen de wereld in willen schieten. Het is dus belangrijk dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de communicatie-industrie om hier de Glasnost visie aan te kunnen koppelen. De vraag is dan ook breed en varieert van het schrijven van scripts voor videoproducties tot het controleren en schrijven van persberichten, plannen, blogs, seo teksten, nieuwsbrieven, etc. Je bent de steun en toeverlaat voor de projectteams op gebied van copy. Dankzij de door jou gemaakte copy is de klant een blije klant en is kwaliteit gewaarborgd.

Jij bent geglasnostificeerd wanneer:

 • Je een lefhebber bent die altijd voor kwaliteit gaat en naar het beste resultaat streeft.
 • Je passie en energie krijgt van zowel tech-klanten als Google als lifestyle-klanten als Unilever.
 • Je bent altijd ready for take-off. Bent positief, daadkrachtig en pro-actief. Jij laat echt niemand wachten. Off you go!
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het schrijven van creatieve content en/of copywriting en een aantoonbaar trackrecord. Die mag je ook even uploaden/meesturen bij je cv. Ervaring in tech is een vereiste.]
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar

 

Jij bent gedisglasnostificeerd wanneer:

 • Je werk als werk ziet.
 • Je d/t fouten maakt in je teksten.
 • Het nieuws aan je voorbijgaat en het lezen van een krant een enorme opgave is.
 • Je tijdens de kennismaking niet weet wie Gorbatsjov is (klik hier voor z’n Wikipedia) ;) #YouAreTheGoogleGeneration

 

Check, check, check? Dan bieden wij jou:

 • Pieken, pecunia's, euro's: dit is bij ons dik in orde. When we win, you win. Daarnaast bouw je ook bij ons pensioen op!
 • Fun: een ongekend goede sfeer binnen een jong, ambitieus en enthousiast team met een open cultuur. Met regelmatig borrels in ons eigen café, legendarische stapavonden en een informele omgang. Nu dan misschien even virtueel, maar hopelijk snel weer in onze fysieke omgeving.
 • Kantoor: er is altijd ruimte voor jou om bij ons op splinternieuwe kantoor te werken. Misschien wel in die gepimpte Trabant? En als je op vrijdag werkt, maar vaak ook op donderdag, dan staat de vrijmibo voor je klaar. #connectovervodka
 • Een laptop (MacBook) en telefoon!Yes, you made it to the end! We hopen je snel bij ons op kantoor te zien! Heb je toch nog vragen? Wellicht kun je de antwoorden vinden op onze website. Maar je kunt ze ook stellen aan een van jouw toekomstige collega’s/opdrachtgevers Lin Schakenraad of Sophia Heemskerk. 

 

Yes, you made it to the end! We hopen je snel bij ons op kantoor te zien! Heb je toch nog vragen? Wellicht kun je de antwoorden vinden op onze website. Maar je kunt ze ook stellen aan een van jouw toekomstige collega’s/opdrachtgevers Lin Schakenraad of Sophia Heemskerk.Solliciteer hier.

www.glasnost.amsterdam

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie