[Vacatures] MPG. zoekt een Redacteur Online
27-01-2021 14:40:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 5240 | Tags:

MPG. is per direct op zoek naar een:

Redacteur online m/v

32 uur | ook freelance invulbaar

Van proeven tot posten

MPG. is in opdracht van Albert Heijn verantwoordelijk voor de productie van alle content voor het foodplatform Allerhande. We ontwikkelen de receptuur, testen en proeven deze en zetten het om in lekkere content. Online, print, video, fotografie, gifjes. Alles. Voor dit dynamische Allerhande-team zijn wij op zoek naar een redacteur online. Je bent medeverantwoordelijk voor het produceren, analyseren en optimaliseren van digitale content voor Allerhande en voor het onderhouden van de digitale middelen binnen de kaders en redactionele richtlijnen.

Jij doet het

Je hebt regelmatig contact met de afdelingen, leveranciers en de klant over de inhoud en distributie van lopende content producties, je zorgt dat deadlines worden behaald en voert afspraken door. Je werkt nauw samen met het online, het culinaire en het video team. Tevens denk je proactief mee met de contentmanager online voor mooie nieuwe Allerhande content. Schrijft, redigeert, publiceert en optimaliseert (SEO)-content voor websites, apps en social media. Je checkt scripts en beoordeelt videocontent.

Je denkt net iets sneller vooruit

Je draagt zorg voor (trend) rapportages en redigeert receptuur in onze receptendatabase. Je interpreteert en analyseert maandelijkse dashboard (statistieken) van website en social kanalen en acteert daarop. Daarnaast doe je in opdracht analyses voor diverse onderzoeken, koppelt de uitkomst terug aan de contentmanager online en geeft input voor verbetering. Indien nodig, zet je jouw kennis en ervaring op gebied van content creatie, productie en analyse ook in voor andere klanten van MPG.

Hoe pas jij in ons team?

  • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een soortgelijke functie
  • Je hebt een diploma HBO journalistiek/communicatie/nieuwe media op zak
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (dat kun je ons laten zien)
  • Je hebt ervaring met CMS-systemen en data analyse (tools), met het beheer, de productie, de analyse en met de inrichting van social media kanalen, apps en websites. Je bent daarom op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen
  • Community management is je niet vreemd en je weet hoe je videoproducties redactioneel voorbereidt


Daarnaast is het belangrijk dat jij …

Iemand bent die van structuur houdt maar wel heel flexibel is. Je houdt er van zelfstandig te werken en bent gek op strakke deadlines. Je hebt aantoonbare affiniteit met food(content) en hebt liefde  voor koken, lekker eten en de laatste (food) trends. 

Werken bij MPG.

Je gaat werken voor een opdrachtgever die gelooft in de waarde van content, in een team van betrokken en gedreven collega’s waarin creativiteit, strategie en media samenkomen. Uiteraard bieden we arbeidsvoorwaarden die passen bij de functie. We drinken echt goede koffie (of thee), en organiseren gedenkwaardige kerstfeesten en borrels! En je hebt, als je wilt, kookloze avonden: wat overdag gekookt wordt in onze eigen keuken, neem jij ‘s avonds mee naar huis. Hoe leuk is dat?

Is dit jouw droombaan?

Denk je: ‘Ja, ik ben gek op content, ik ben een online wonder en ook nog gek op koken? Ofwel, dit ben ik en dit wil ik’? Solliciteer dan direct! Mail je cv met motivatiebrief naar hrm@mpg.today onder vermelding van redacteur online/voor- en achternaam. Wie weet drinken wij misschien snel een kop koffie. De sluitingsdatum is 7  februari 2021.

www.mpg.today

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie