[Vacatures] MediaCom zoekt Communications Director
01-03-2018 11:05:00 | Door: Marianna Beets | hits: 6240 | Tags:

Bij MediaCom geloven we dat alle communicatie met elkaar verbonden is, systeemdenken noemen we dat. Wij streven naar het optimaliseren van het gehele communicatiesysteem van een merk, niet de afzonderlijke componenten.

Systeemdenken is hoe we kijken naar de relaties tussen merken, mensen, content en connections om kansen te vinden om deze te versterken om zo de performance van het hele systeem naar een hoger level te brengen. Het gaat niet om de som der delen, maar om het verbeteren van de het gehele systeem. Met andere woorden, we focussen niet op het creëren van kleine verbeteringen in individuele kanalen, maar bekijken de impact op het totale communicatie systeem van onze klanten.

Content is de benzine voor elk communicatiesysteem. Maar content kan slechts haar potentie benutten als het gecreëerd, gemanaged en geïntegreerd is binnen elk element van het communicatiesysteem. Het creëren van kwalitatieve content staat dus nooit los van een effectieve content distributie strategie.

We doen dit door een stap terug te nemen en het grotere geheel te zien. We ontwikkelen de content met de connections in gedachten. Ons team van systeemdenkers werkt op innovatieve wijze samen en creëert briljant geïntegreerde communicatie systemen over de paid, owned en earned media van onze klanten.

Met trots mogen we onder andere aansprekende bedrijven als Pon’s Automobielhandel, IKEA, H&M en Mars onze klanten noemen. We werken overigens net zo graag voor minder bekende klanten.

Op dit moment is MediaCom op zoek naar een

Communications Director


Doel van de functie

De Communication Director is primair verantwoordelijk voor het continue optimaliseren van de klanttevredenheid, het (mede) ontwikkelen en bewaken van de strategische koers van de merken van klanten en de effectieve aansturing van een klantenteam.
De focus van deze functie is derhalve een combinatie van strategische ontwikkeling en client service. Klantrendement, mediaperformance en process management behoren tot de verantwoordelijkheidsgebieden van de Communications Director.

De belangrijkste resultaatgebieden in deze functie

1. Het (mede) ontwikkelen van strategische aanbevelingen. Op de grootste klanten wordt daarbij intensief samengewerkt met een Strategy Director, op de overige klanten heeft de Communication Director zelf de regie.
2. Ontwikkelen van innovatieve, effectieve en geïntegreerde communicatie- & media oplossingen.
3. Optimale klanttevredenheid door het continue ontwikkelen van de dienstverlening en deze af te stemmen op de wensen en behoeften van klanten; volledig geïntegreerd aansturen en aanwenden van de beschikbare mensen en tools in de gehele organisatie (inclusief GroupM) om de doelstellingen van klanten te realiseren.
4. Continue bewaken van - en sparren met klanten over - de strategische koers voor de merken van alle klanten binnen het klantenpakket.
5. Operationeel leiding geven aan - en aansturen en ontwikkelen van - een klantenteam met specialisten (planners) op het gebied van Communications Planning, AV, Digital (social & search) en de partners waarmee MediaCom samenwerkt.
6. Bijdrage aan new business projecten & initiëren van de verbreding van werkzaamheden voor bestaande klanten.

Vereiste kennis en ervaring

- HBO / WO werk- en denkniveau; opleiding in communicatie en/of commerciële economie is een pré, passie voor media en communicatie een vereiste
- Minimaal 8 jaar relevante werkervaring, waarvan ervaring met digitale media een must is
- Kennis van (digitale) media en communicatiesystemen
- Klant- & resultaatgericht
- Goed ontwikkelde analytische en strategische vaardigheden
- Team player met leiderschapskwaliteiten
- Contactueel, communicatief & sociaal vaardig
- Goede beheersing van de Engelse taal, in woord en geschrift
- Stress-bestendig

Wat wij bieden

- We hebben een klantportfolio waar je blij van wordt en waarvan sommigen tot de grootste klanten wereldwijd behoren
- Open communicatie en een goede werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn
- Groot internationaal netwerk (MediaCom, GroupM, WPP)
- Goede arbeidsvoorwaarden & ontwikkelmogelijkheden
- We werken met betrokken en enthousiaste collega's en met de beste business partners, creatieve bureaus en exploitanten in de markt

Geïnteresseerd?

Bel voor meer informatie met Liane Terleth, telefoon 020-5757416.
Ben je geïnteresseerd in de functie van Communications Director? Laat je cv en motivatie achter op onze sollicitatiepagina: www.mediacom-careers.com.

www.mediacom.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie