[Vacatures] Mediabrands Marketing Sciences zoekt een Data Analist
05-02-2021 14:54:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5942 | Tags:

Mediabrands Marketing Sciences is per direct op zoek naar een:

Data Analist

Wij zijn opzoek naar een echte Power BI expert! Dus als jij enthousiast wordt van dashboarding, automatisering en databronnen koppelen, lees dan snel verder.

Over de functie:

Als Data Analist ben je verantwoordelijk voor het overzichtelijk maken van immense hoeveelheid data. Onze klanten maken gebruik van talloze platformen om hun marketingactiviteiten in te zetten, aan jou de taak deze data samen te brengen in één dashboard en te zorgen dat we dit zo efficiënt mogelijk kunnen onderhouden.

Natuurlijk is dit niet het enige waar je je op een dag mee bezig houdt. Je wordt onderdeel van het Data Science team en zal dan ook nauw samenwerken met hen. Dit team ontwikkelt econometrische modellen om de impact van marketingactiviteiten op allerlei vlakken inzichtelijk te maken. De data ontsluiten voor deze modellen, of het inzichtelijk maken van de resultaten voor onze klanten is waar jij bij kan helpen! Ook de samenwerking met andere leden van Marketing Sciences, de labels binnen Mediabrands en product development is cruciaal.

Wat we vragen:

Je bent nauwkeurig, creatief en gaat geen data-uitdaging uit de weg. Je bent nieuwsgierig en bent scherp op het testen van de kwaliteit van de data. Efficiëntie is jou met de paplepel ingegoten en je nekharen gaan overeind staan van handmatige oplossingen. Deadlines stellen, maar ook ad-hoc werkzaamheden uitvoeren draai jij je hand niet voor om.

Verder heb je

 • HBO- of WO diploma
 • Minimaal 1 jaar ervaring als Data Analist
 • Ruime ervaring met Power BI (vereist)
 • Ervaring met SQL
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Ervaring met BigQuery is een pré
 • Ervaring met R. of Python is een pré
 • Ervaring met marketing platformen zoals Google Analytics is een pré
 • Goede beheersing van de Engelse taal is een pré

 

Wat wij bieden:

 • Een enorm hecht team:
  Je komt in het Data Science team terecht, wat bestaat uit enthousiaste, ambitieuze maar vooral ook hele hechte collega’s. Ook in tijden van fulltime thuiswerken hebben we nauw contact met elkaar en weten we elkaar ook op afstand te versterken en te motiveren. We hebben teamspirit hoog in het vaandel staan en waarderen innovatieve ideeën enorm. Wat we ook waarderen is een gezellige (virtuele) borrel of bijkletsen over het weekend. Het gaat dus niet alleen maar om deadlines halen, maar juist ook om het sociale aspect en elkaars vangnet zijn. Je vertrouwd voelen binnen het team is voor ons ontzettend belangrijk
 • Veel vrijheid en eigen verantwoordlijkheden
 • Marktconform salaris passend bij jouw ervaring
 • Werkweek 40 uur, in overleg 32 of 36 uur mogelijk
 • 26 vakantiedagen op basis van fulltime dienstverband
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling:
  In GROW, een personeelsinformatiesysteem, staat op functieniveau omschreven welke ontwikkelingsbehoeften er zijn en de Learning & Development manager ziet erop toe dat hiervoor de juiste trainingen en opleidingen voorhanden zijn. Er zal gewerkt gaan worden, indien daar behoefte aan is, met buddies.
 • Flexibele werktijden:
  Marketing Sciences is een zeer vooruitstrevend werkgever: er is ruimte voor afwijkende werktijden, (tijdelijk) parttime werken en onbetaald verlof. Zolang dit maar in goed overleg en ruim van tevoren gebeurt. Er zal altijd een vervanger moeten worden geregeld
 • Ruime opleidingsmogelijkheden:
  Binnen FLITE, het personeelsinformatiesysteem, is een groot aanbod aan trainingen en cursussen beschikbaar. Daarnaast bieden onze mediapartners (zoals Google, Facebook en anderen) ook een scala aan trainingen en workshops

 

Marketing Sciences

Mediabrands Marketing Sciences is hard gegroeid en is een steeds strategischer onderdeel van de klantenteams van de Mediabrands labels. Het vertalen van insights, stellen van hypothesen, begrijpen waar de klant problematiek zit, aanvoelen welke belangen er spelen bij klanten hoort hier allemaal bij. Het meetbaar maken en optimaliseren van campagnes op business KPI’s is een belangrijke doelstelling voor álle klanten van Mediabrands. Dit is wat MSc mogelijk maakt en propageert. Meer over MSc: www.marketingsciences.nl

IPG Mediabrands

IPG Mediabrands is een mediabedrijf die samen met haar labels, opereert in een snel veranderend medialandschap, met snel veranderende klantbehoeften en evenzo snel veranderende consumenten.

Met meer dan 10.500 marketingcommunicatie-, media- en technologiespecialisten in meer dan 130 landen zijn wij een diverse groep van vernieuwers, technologen, ontwerpers, wetenschappers, muzikanten, strategen, kopers, denkers, planners en wiskundigen die zich inzetten voor het bouwen van nieuwe oplossingen voor ‘s werelds beste merken.

Geïnteresseerd?

Stuur je CV naar maxime.van.leeuwen@mbww.com.


www.ipgmediabrands.com

marketingsciences.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie