[Vacatures] Mediahuis zoekt een Corporate Venture Investment Analyst
08-06-2020 09:25:00 | Door: Pie Kamau | hits: 8273 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Corporate Venture Investment Analyst

Bij Mediahuis zoeken wij een Investment Analyst in de Corporate Venture afdeling. En we geloven dat jij de juiste persoon bent.

Mediahuis heeft een Corporate Venture afdeling opgericht om de organisatie te laten groeien in nieuwe en opkomende markten. Met 30+ nieuwsmedia merken in Europa wil Mediahuis zijn portfolio diversifiëren door te investeren in bedrijven met een hoog groeipotentieel in nieuwe markten (buiten de nieuwssector).
 
Wie zoeken wij?
 
Iemand die samen met ons de Corporate Venture afdeling verder uitbouwt en op zoek gaat naar nieuwe investeringsopportuniteiten. Je zal deel zijn van het kernteam en in staan voor het zoeken en analyseren van start-ups en scale-ups waar Mediahuis in kan investeren.
 
Waarom precies jij?
 
Omdat jij beschikt over zowel uitstekende analytische vaardigheden als een goed inzicht in business. Je krijgt energie om je handen uit je mouwen te steken en zaken gedaan te krijgen.

Wat de job inhoudt, is het verkrijgen van inzicht in de dynamieken van de markt, trends en het bekijken van opkomende ‘tech’ en disruptieve businessmodellen door marktonderzoek. Je bouwt zelf een netwerk op om investeringen te vinden. Verder evalueer je op een objectieve manier potentiële investeringen, maak je financiële modellen en pas je valideringsmethoden toe. In een notendop, zorg je dus voor een uitgebreide analyse op basis waarvan het team de keuze kan maken om al dan niet te gaan voor een investering. Je bouwt dus een portfolio uit en kijkt steeds naar de mogelijkheden binnen je aangewezen verticale markten.

Wat op je CV staat,

is belangrijk, maar lang niet het enige waar we belang aan hechten. Minstens even essentieel zijn je communicatie en overtuigingsvaardigheden. Ook sta je bekend om je besluitvaardigheid, pragmatische attitude en passie. Je bent niet bang om je handen vuil te maken en ervoor te gaan.

Je hebt de mentaliteit van een globetrotter en bent steeds bereid om je zoektocht uit te breiden naar heel Europa en de rest van de wereld op zoek naar de meest belovende start-ups en scale-ups.
Idealiter heb je een bachelor in een kwantitatief domein (Finance, Business, Economie, Wiskunde) en reeds 2 – 5 jaar ervaring in digitale transformatie, strategie consulting, venture capital, corporate venturing, private equity of corporate finance.
Je spreekt vloeiend Engels en je hebt een grote affiniteit met ondernemerschap.
Een grote plus is ervaring of een passie voor e-learning en/of mediatechnologie.
 
Wat kan jij van ons verwachten?
 
  • een job boordevol uitdagingen,
  • een fulltime baan, bij voorkeur freelance maar een flexibel contract is ook mogelijk,
  • proefperiode van 3 maanden, met de mogelijkheid om het contract voor een langere periode te verlengen,
  • bij de 2de meest aantrekkelijke werkgever van België (Randstad Employer Brand Research 2020),
  • toegang tot De Academie, de binnenhuisuniversiteit van Mediahuis met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen,
  • kans op interne mobiliteit binnen een grote mediagroep met sterke merken in België, Nederland, Ierland en Luxemburg,
  • een flexibele werkorganisatie met thuiswerkmogelijkheden,
  • een inspirerende en moderne werkomgeving, in Antwerpen en Amsterdam,
  • en een heleboel fijne collega’s die je job nóg leuker maken.

 

Interesse?

Ben jij die tijdelijke collega naar wie wij op zoek zijn? Laat dan van je horen! We ontvangen graag jouw cv, een korte motivatie en informatie over je beschikbaarheid en uur/dagtarief. Heb je vragen of opmerkingen na het lezen van deze vacature? Onze afdeling recruitment hoort ze graag! Je kunt ons bereiken via jobs@mediahuis.be. of solliciteer hier

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie