[Vacatures] NDC mediagroep zoekt een Redacteur / verslaggever Meppeler Courant
05-07-2021 10:37:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6709 | Tags:

NDC mediagroep is per direct op zoek naar een:

Redacteur / verslaggever Meppeler Courant

Vanwege het vertrek van een collega zoeken we per 1 oktober een breed inzetbare journalist voor de stadsredactie Meppel.

Wie zijn we?

Het nieuwsblad de Meppeler Courant is onderdeel van NDC mediagroep, die in Noord-Nederland met dag-, week- en nieuwsbladen, evenementen, digitale kanalen en evenementen meer dan twee miljoen noorderlingen bereikt.

De Meppeler Courant is ruim 180 jaar diep geworteld in de regio. De redactie brengt 24/7 nieuws online en brengt daarnaast drie keer per week een abonnee-editie uit. Ook wordt wekelijks een huis-aan-huis-uitgave gemaakt.

Functie-inhoud

We zoeken een verslaggever met een open, nieuwsgierige houding en het vermogen om zich snel en grondig in de regio Meppel te verdiepen. Je kunt snel een netwerk opbouwen en beschikt over een vlotte pen. Je vraagt door en weet op die manier relevante informatie boven water te halen. Deze informatie verwerk je tot verhalen in de verschillende journalistieke genres. Je beheerst de Nederlandse taal vlekkeloos. Er wordt van je verwacht dat je ook op onregelmatige tijdstippen werkt. Je standplaats is Meppel.

Verder ben je iemand die…

  • zelfstandig kan werken en zich tegelijk met plezier beweegt in een klein team, die kan sparren met collega’s, kritiek kan leveren en ontvangen in een sfeer van onderling vertrouwen en waardering, en die meedenkt over inhoud en kwaliteit van de krant en website.
  • creatief, gestructureerd, stressbestendig en communicatief vaardig is.
  • leergierig is en zich graag verder ontwikkelt in de (regio) journalistiek.


Functie-eisen

Voor deze functie vragen we minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur gelieerd aan journalistiek en media. Ervaring in de dag- of nieuwsbladjournalistiek is een pre, net als kennis van online journalistiek en het gebruik van sociale media.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marc Bootsgezel, chef redactie in Meppel. Telefoonnummer: 06-51202266.

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag je CV en motivatie. Sluitingsdatum van deze vacature is 18 juli 2021. Solliciteer hier.

www.ndcmediagroep.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie