[Vacatures] NRC Media zoekt Freelance eindredacteuren
14-06-2021 14:36:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5271 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek naar:

Freelance eindredacteuren

NRC zoekt freelance eindredacteuren die gemiddeld een of twee avonddiensten per week onze Middentafel en/of deelredacties willen versterken. Wie bij NRC over eindredactie spreekt, heeft het allang niet meer alleen over de papieren krant. Door de dag heen publiceren onze journalisten tal van artikelen die soms eerst in de (digitale) krant, en soms eerst op nrc.nl of in een van onze nieuwsbrieven verschijnen. Onze eindredacteuren zorgen ervoor dat al die stukken foutloos, bondig, snel en met een prikkelende kop erboven bij de lezer belanden.

Wat je gaat doen:

We zijn op zoek naar freelance-eindredacteuren die vooral in de avonden en in het weekend beschikbaar zijn. Je redigeert verhalen inhoudelijk, stilistisch en taalkundig en maakt ze geschikt voor publicatie online en/of op papier. Je overlegt zonodig met de auteur om een verhaal beter te maken, of met de vormgeving om het mooier te presenteren. Je maakt prikkelende koppen om lezers een verhaal in te trekken. Je bent een belangrijk onderdeel van onze avondploeg, die niet bang is om zich uit te spreken als een verhaal rammelt of als we de verkeerde voorpagina dreigen te maken. Als eindredacteur werk je nauw samen met chefs, vormgevers, schrijvende redacteuren en onlinesamenstellers. Ook al ben je er hoogstens twee keer per week, je bent een belangrijk onderdeel van de NRC-redactie.

Wie we zoeken:

We zoeken eindredacteuren met ruime journalistieke ervaring of ervaring met online publiceren. Digitaal denken is een tweede natuur. Je Nederlands is foutloos en je taalgevoel uitstekend. Je hebt een brede interesse en algemene ontwikkeling, een rekenfout of historische misser haal jij er uit. Je schrikt er niet voor terug om een sterauteur te vragen zijn verhaal te herschrijven. Journalistieke ethiek is belangrijk voor je. Je wilt auteurs laten schitteren, je haalt eer uit het maken van een prikkelende kop die zorgt dat een mooi verhaal goed wordt gelezen. Je bent snel en kunt goed omgaan met deadlines. Je bent een fijne collega die gemakkelijk met mensen omgaat en het leuk vindt om deel uit te maken van de NRC-redactie.

Wat we bieden:

Een passend uurtarief, afhankelijk van ervaring. Een inspirerende, professionele werkomgeving aan het Rokin in Amsterdam. Zonodig een reisvergoeding, maaltijden tijdens avonddiensten. Goede begeleiding. Leermogelijkheden in de vorm van cursussen of mentorschap. Wij hopen op een samenwerking voor enkele jaren.

Hoe je kunt solliciteren:

Stuur ons een motivatiebrief waarin je de volgende vragen behandelt:

  • Waarom ben jij geschikt voor deze plek?
  • Welke onderwerpen liggen je het meest? (Bijv. buitenland, sport, cultuur etc.)
  • Welke ervaring heb je met digitaal publiceren?
  • Wat breng je mee, waarvan je vermoedt dat we het op de NRC-redactie nog niet zoveel hebben? Denk hierbij bijvoorbeeld aan vooropleiding, culturele achtergrond, talenkennis etc.

 

Interesse?

Stuur ons je CV. Stuur ons, als mogelijk, referenties. Solliciteren kan tot 27 juni. Je kunt de sollicitatie richten aan chef van de Middentafel Derk Walters (d.walters@nrc.nl) en plaatsvervangend chef Marie-Louise Schonewille (ml.schonewille@nrc.nl). Bij hen kun je ook terecht voor meer informatie. De meest kansrijke kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatieochtend in de week van 5 juli, die bestaat uit een opdracht en een sollicitatiegesprek. Solliciteer hier.

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie