[Vacatures] NRC Media zoekt een Audience Development Strateeg
10-05-2021 14:39:59 | Door: Pie Kamau | hits: 8408 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek naar een:

Audience Development Strateeg

NRC zoekt een senior collega voor de audience development desk: een afdeling op de redactie die nieuwe manieren bedenkt om NRC-journalistiek te verspreiden. We zoeken iemand die ons iets te leren heeft als het gaat om het strategisch inzetten van nieuwsbrieven, sociale media en andere verspreidingsmethoden voor onze journalistiek.

Je doet experimenten in samenwerking met marketing en developers, en werkt dagelijks samen met NRC-auteurs om met hun verhalen zo’n groot mogelijk publiek te bereiken.

De strateeg die we zoeken functioneert op het snijvlak van redactie en abonnementenverkoop, in het hart van de NRC-redactie. De functie is strategisch en uitvoerend. Je werkt als meewerkend voorman/-vrouw, die de rest van het team inspireert en uitdaagt nieuwe wegen te blijven zoeken. Het team bestaat uit twee directe collega’s, en je werkt in een vast samenwerkingsverband met collega’s van het marketingteam en het technische team. Je rapporteert direct aan de hoofdredactie.

We zoeken niet iemand die op de winkel komt passen, maar iemand die NRC wijst op kansen die we nu nog laten liggen en ook onze auteurs helpt ambassadeurs voor hun eigen producties te worden.

Wat je gaat doen:

Je bent ervoor verantwoordelijk dat de verhalen van de redactie zo veel mogelijk gelezen worden, dat ze een nieuw publiek bereiken en leiden tot conversie naar abonnees. Je bedenkt daarvoor nieuwe experimenten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie, met name voor onze meer dan twintig nieuwsbrieven.

Dat houdt in dat je zorgt dat de nieuwsbrieven van NRC zo goed mogelijk zijn, zowel journalistiek als qua resultaat op het gebied van leesminuten en conversie naar abonnees. NRC-redacteuren kunnen bij jou terecht met vragen over hun nieuwsbrief.

Tot slot rekenen we op jou voor originele ideeën op andere gebieden van audience development, met name rond sociale media.

Wie we zoeken:

  • Je hebt ruime ervaring met audience development bij een journalistieke organisatie
  • Je hebt een hart voor journalistiek en een goed gevoel voor wat NRC-journalistiek is.
  • Je kunt data interpreteren en toepassen voor strategische keuzes.
  • Je snapt hoe marketing werkt, idealiter heb je ook ervaring in dit vakgebied
  • Je werkt gestructureerd en bent resultaatgericht. We kunnen erop vertrouwen dat projecten op tijd en binnen budget worden uitgevoerd.
  • Je hebt een goede pen. Je Nederlands is uitstekend, we hoeven jouw teksten niet na te lezen.
  • Je kunt goed omgaan met verschillende soorten mensen. Iedereen werkt graag met jou en neemt je serieus, van ervaren NRC-redacteur tot marketeer en developer.
  • Je werkt en denkt op minimaal HBO-niveau

 

Wat we bieden:

Een leuke baan in een inspirerende omgeving, met veel ruimte voor eigen ideeën. Een dienstverband van vier of vijf dagen in de vorm van een jaarcontract, met intentie tot verlenging. Een salaris conform de dagblad-CAO in overeenstemming met ervaring en achtergrond. Een OV-vergoeding. Leermogelijkheden in de vorm van cursussen en mentorschap.

Hoe je kunt solliciteren?

Stuur ons een CV en motivatiebrief waarin je antwoord geeft op de volgende vragen:

Waarom ben jij de geschikte persoon voor deze functie? Leg daarbij uit wat je ervaring is met nieuwsbrieven, social media en projectmatig werken in het algemeen. Hoe kijk jij naar de nieuwsbrieven en social media strategie van NRC? Wat vind je goed, waar is verbetering mogelijk? Wat is jouw motivatie voor deze functie? Wat drijft jou? Wat breng jij mee, waarvan je vermoedt dat we het bij NRC nog niet zoveel hebben? Denk hierbij bijvoorbeeld aan vooropleiding, (culturele) achtergrond of bijzondere interesses.

Stuur ons liefst een nieuwsbrief, en anders een andere tekst van jouw hand die ons een idee geeft van jouw schrijfkwaliteiten.

Stuur je sollicitatie uiterlijk 23 mei. Je kunt de sollicitatie richten aan Elske Schouten, plaatsvervangend hoofdredacteur. Met haar kun je ook contact opnemen met inhoudelijke vragen over de functie: e.schouten@nrc.nl. De meest kansrijke kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in de week van 31 mei. Eventueel zal ook sprake zijn van een opdracht. Laat graag weten of deze week je schikt. Solliciteer hier.

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie