[Vacatures] NRC Media zoekt een Freelance Vormgever
24-05-2021 10:08:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6049 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek naar een:

Freelance Vormgever

NRC Webwinkel is op zoek naar een creatieve freelance vormgever met een commerciële blik. Herken jij jezelf in onderstaand profiel? Solliciteer dan direct.

De NRC Webwinkel wordt gerund door een klein maar enthousiast team. De webwinkel bestaat uit de volgende clusters: lifestyle, elektronica, boeken, wijn, academie en reizen & uitgaan. Binnen deze categorieën hebben we lezersaanbiedingen die van alles kunnen zijn: van een unieke designlamp tot duurzame kleding of een academische reis. De kwaliteit van het product of de dienst staat bij ons altijd voorop.

Als freelance vormgever vertaal jij de deals die onze Category Managers met leveranciers sluiten in visuele marketing-uitingen. Die uitingen bestaan uit print advertenties, banners op nrc.nl en een weergave op onze webshop nrcwebwinkel.nl. De Category Managers kopen producten in die precies bij onze doelgroep passen. Zij weten precies waarom het een topproduct is en verwerken dat in een commerciële tekst. Jouw opdracht is om deze te vertalen naar een sterk visueel concept wat zoveel mogelijk van de 3 miljoen NRC-lezers triggert om het product te gaan bekijken.

Vanuit jouw ervaring en expertise geef jij ons antwoord op de volgende vragen: Hoe kunnen we een product of aanbieding zo presenteren dat het er aantrekkelijk uitziet en onze lezers triggert om het product te gaan bekijken? Hoe kunnen we een visueel sterkte en premium uitstraling combineren met effectieve inzet van marketing uitingen?

Wat ga je voor ons doen?

  • Jij ontwerpt op basis van de briefing van een Category Manager de print-advertenties van NRC Webwinkel.
  • Op basis van dezelfde briefing ontwerp je banners voor op nrc.nl en de eigen website nrcwebwinkel.nl.
  • Daarbij adviseer je Category Managers in het vertalen van producteigenschappen in een sterk visueel concept.
  • Meerdere keren per jaar brengen wij een special uit, een katern bij de krant van 12-20 pagina’s met een thematische productselectie; de vormgeving ligt in jouw handen.
  • Je bent in de lead als het gaat om het ontwikkelen, moderniseren en bewaken van de beeldtaal van NRC Webwinkel op alle plekken, print en digitaal!

 

Wie zoeken wij?

  • Jij beschikt over een flinke dosis creativiteit om tot sterke visuele concepten te komen
  • Jij bent helemaal bij als het gaat om alle ontwikkeling op het gebied van design en helpt ons aan een frisse en moderne uitstraling.
  • Jij hebt een commerciële blik en weet wat marketing uitingen effectief maakt
  • Jij beheerst de Nederlandse taal zeer goed en kan tekstuele aanpassingen maken of foutjes herkennen.

 

Je gaat samenwerken met een ondernemend klein team dat hard werkt om de mooiste aanbiedingen waar te kunnen maken. We zijn opzoek naar een freelance vormgever die 32 uur per week voor ons kan werken. Afhankelijk van je werkervaring zullen we een reëel tarief afstemmen.

Stuur je motivatie en CV voor 31 mei reageren om in aanmerking te komen voor deze opdracht. Solliciteer hier.

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie