[Vacatures] Talpa Network zoekt een Controller Talpa eCommerce
08-02-2021 14:35:00 | Door: Pie Kamau | hits: 9111 | Tags:

Talpa Network is per direct op zoek naar een:

Controller Talpa eCommerce

Je bent klaar voor een volgende stap in je carrière. Je bent op zoek naar een snel veranderende, data-driven werkomgeving, waarin groei centraal staat. Je hebt een sterke financiële en analytische basis, weet problemen te signaleren en bent oplossingsgericht. Je hebt veel oog voor detail, zonder hierbij de grote lijnen uit het oog te verliezen. Financieel inzicht is voor jou onlosmakelijk verbonden met bedrijfsvoering, en vice versa.

Jij staat open voor verandering & nieuwe perspectieven, bent proactief in het adviseren van procesverbeteringen en vindt het leuk om de mensen in jouw team te ontwikkelen. Je bent bereid om te leren en kennis te delen in een snel veranderende innovatieve en ambitieuze e-commerce omgeving waar je zelf inspeelt op de kansen die zich voordoen. Je realiseert je dat teamwork essentieel is om doelen te behalen.

De uitdaging

Als Controller fungeer je als verbindingsstuk tussen de financiële afdeling en de andere afdelingen binnen Emesa (Sales/IT/Inkoop) voor complexe financiële vraagstukken (zoals contracten met partners en de financiële verwerking van ons veiling platform) en ben je verantwoordelijk voor de projecten welke bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van toekomstige (financiële) processen.

In deze rol stuur je 2 financial accountants aan en ben je samen met de financial controller eindverantwoordelijk voor het administratieve beleid van de organisatie. Je rapporteert aan de Manager Finance & Control.

Voor deze rol zoeken we iemand die zelfstandig te werk gaat, je bent proactief bezig met verbeteringen, en hebt het in je om door middel van een helicopterview goed het proces in de gaten te houden. Je haalt energie uit een snel veranderende omgeving en je hebt affiniteit met IT processen.

Ben je op zoek naar een zelfstandige functie met veel vrijheid en ruimte voor initiatief? Reageer dan snel!

Wat ga je doen?

 • Je stuurt twee Financial Accountants aan;
 • Opstellen van correcte maandrapportages en het analyseren van de cijfers;
 • Je bent verantwoordelijk voor wekelijkse cashflow forecasting opgesteld door de financial accountant en voor alle verander trajecten binnen de organisatie, zoals implementatie van ERP, voorraadbeheer etc.;
 • Samen werken aan het optimaliseren en beheren van het AO/IC framework;
 • Verantwoordelijk voor het tijdig signaleren en duidelijk communiceren van knelpunten in o.a. de voortgang binnen de Finance omgeving;
 • Onderhouden en beheren van de systemen welke wij gebruiken voor onze financiële administratie; 
 • Verantwoordelijk voor het reviewen van balansdossiers en rapportages in de maandafsluiting;
 • Uitvoeren van financiële analyses op (delen van) de balans en P&L, in een dynamische omgeving waarin je sterk meedenkt met de business;
 • Controleren en autoriseren van contracten met partners;
 • Sparringpartner van Manager Finance & Control en deze gezamenlijk met andere controller vervangen bij diens afwezigheid; 
 • Proactief bijdragen bij het optimaliseren van financiële processen binnen de groep.

 

Het team

De financiële afdeling bestaat uit 8 collega’s waarvan 2 controllers. De afdeling wordt aangestuurd door de Manager Finance & Control.

Een dag als Controller?

Het is maandagochtend 9 uur, je opent snel je laptop om te kijken hoe de performance van afgelopen week was.

Om 10 uur kom je samen met het ERP project team om de voortgang van het implementatie process te bespreken, in deze meeting neem jij het voortouw en enthousiasmeer je je collega’s om de deadline van einde week te gaan halen.

s ’Middags werk je aan het updaten van onze interne processen, als je wordt gebeld door een accountmanager die hulp nodig heeft bij de contractuele voorwaarden met een klant.

Om 16:30 uur bel je via Teams in voor de wekelijkse (virtuele) Bootcamp les, zo begin je fit aan je werkweek.

Wij zoeken een energieke collega die:

 • Een afgeronde (Bedrijfs-)economische HBO/WO opleiding;
 • 4-7 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur ook in accountancy;
 • Uitstekende en bewezen analytische vaardigheden;
 • Neemt verantwoordelijkheid en pakt zelfstandig taken op;
 • Interesse in Internal control en heeft visie op het inrichten van efficiënte en effectieve processen;
 • Energieke en ondernemende persoonlijkheid;
 • Resultaat- en klantgericht en een communicatief vaardige gesprekspartner;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift);
 • Ervaring met verschillende deelnemingen en consolideren;
 • Sterke Excel vaardigheden;
  + Ervaring met AFAS/ Lucanet is een pre.

 

Emesa / Talpa eCommerce

Emesa is het e-commerce bedrijf achter de dealwebsite ActievandeDag.nl en de veilingsites VakantieVeilingen.nlSlajeslag.nl en Vavabid.be. Emesa onderscheidt zich van andere verkoopsites door haar unieke veilingsystemen, dynamic-pricing en Gamification. Emesa is in 2017 overgenomen door Talpa. Talpa Network bereikt maandelijks ruim 12,8 miljoen Nederlands. Met de acquisitie van Emesa, zijn er e-commerce activiteiten toegevoegd aan het portfolio van sterke TV- en Radio merken (o.a. Veronica, SBS6, 538 & SkyRadio) en digitale merken (Kijk & Juke). Zo zijn er voor Talpa Network nieuwe mogelijkheden ontstaan om met onderscheidende content en media proposities klanten te bereiken over alle kanalen.

Wat hebben wij jou te bieden:

Een uitdagende en fulltime functie op basis van een 40-urige werkweek bij een jonge, snel groeiende en gedreven organisatie in Amsterdam. Diversiteit, uitdaging en motivatie vind je zeker bij ons terug, zowel in de werkzaamheden als in de samenwerking met jouw collega’s. Je komt te werken in een professionele en informele werkomgeving waar je collega’s altijd voor je klaarstaan.

Sluit deze functie perfect bij jou aan? Solliciteer hier. Wij hebben een transparant sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes, mogelijk is het eerste gesprek i.v.m. Covid-19 virtueel.

www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie