[Vacatures] Talpa Network zoekt een E-commerce Specialist
15-02-2021 10:28:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6442 | Tags:

Talpa Network is per direct op zoek naar een:

E-commerce Specialist

Je bent commercieel, analytisch ingesteld en hebt ervaring in een dynamische e-commerce omgeving. Je kan snel schakelen, werkt planmatig en vindt het leuk om in hoog tempo met veel partners te schakelen. In samenwerking met Buying & Marketing zie jij waar commerciële kansen liggen en weet deze te benutten. Communicatief vaardig, overtuigend en klantgericht zijn termen waar jij jezelf in herkent.

Wat ga je doen?

Als E-commerce Specialist ben je verantwoordelijk voor het beheren van jouw producten portfolio van B2B partners en werk je samen met je team aan zo optimaal mogelijke veilingopbrengst. Je adviseert Buying over nieuw assortiment nav trends, analyses, aankomende campagnes en voorraad. Je coördineert bestaande en nieuwe veilingen, plant veilingen in, monitort deze, analyseert de resultaten en zoekt continue naar verbeteringen.

In jouw rol ben je op de hoogte van trends in de markt en weet deze naar kansen in vraag en aanbodoptimalisatie te vertalen. Zowel individueel als in teamverband ben je verantwoordelijk voor het commercieel uitbreiden van toegewezen productcategorieën. In samenwerking met Buying & Marketing werk je aan de uitvoering hiervan. Je rapporteert aan de Category Manager over de resultaten, kansen en aandachtspunten van jouw producten portfolio.

Een dag als E-commerce Specialist?

Het is maandagochtend 8:30 uur, je opent snel je laptop met een kopje koffie want je bent benieuwd hoe je veilingen de week ervoor hebben gepresteerd. Je analyseert de resultaten en verwerkt deze met een toelichting in het slide deck voor de wekelijkse team meeting. Deze week staan er 2 belangrijke afspraken op de planning met partners. Jouw resultaten zijn een belangrijke leidraad voor het gesprek bij de partner dus je analyseert de resultaten en kijkt vooruit hoe we de omzetten voor beide partijen nog beter kunnen optimaliseren.

Voor over 2 weken staat er een campagne op de planning voor jouw categorie. Je checkt met de verantwoordelijke accountmanager welke content er nog in de pipeline zit, welke content al getekend is en geeft aan wat voor content je nog nodig hebt om de campagne optimaal te kunnen laten verlopen.

Voordat de Bootcamp les begint, zet je nog een nieuwe veiling live. Morgenochtend snel de eerste resultaten bekijken!

Wij zoeken een energieke collega die:

  • Een HBO of WO opleiding heeft afgerond, bij voorkeur in (commerciële) economie of bedrijfskunde;
  • 2-5 jaar commerciële werkervaring;
  • Beschikt over een uitstekend analytisch vermogen, cijfermatig inzicht;
  • Uitstekende communicatie- en teamworkvaardigheden heeft en zich thuis voelt in een snel veranderende omgeving;
  • Gewend is om meerdere ballen hoog te houden en zijn of haar mannetje kan staan, van nature een adviserende rol aanneemt;
  • Affiniteit met e-commerce is een must;
  • Kennis heeft van MS Office, Excel is vereist.

 

Emesa / Talpa eCommerce

Emesa is het e-commerce bedrijf achter de dealwebsite ActievandeDag.nl en de veilingsites VakantieVeilingen.nlSlajeslag.nl en Vavabid.be. Emesa onderscheidt zich van andere verkoopsites door haar unieke veilingsystemen, dynamic-pricing en Gamification. Emesa is in 2017 overgenomen door Talpa. Talpa Network bereikt maandelijks ruim 12,8 miljoen Nederlands. Met de acquisitie van Emesa, zijn er e-commerce activiteiten toegevoegd aan het portfolio van sterke TV- en Radio merken (o.a. Veronica, SBS6, 538 & SkyRadio) en digitale merken (Kijk & Juke). Zo zijn er voor Talpa Network nieuwe mogelijkheden ontstaan om met onderscheidende content en media proposities klanten te bereiken over alle kanalen.

Wat hebben wij jou te bieden:

Een uitdagende en fulltime functie op basis van een 40-urige werkweek bij een jonge, snel groeiende en gedreven organisatie in Amsterdam. Diversiteit, uitdaging en motivatie vind je zeker bij ons terug, zowel in de werkzaamheden als in de samenwerking met jouw collega’s. Je komt te werken in een professionele en informele werkomgeving waar je collega’s altijd voor je klaarstaan.

Wij hebben een transparant sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes, mogelijk is het eerste gesprek i.v.m. Covid-19 virtueel. Sluit deze functie perfect bij jou aan? Solliciteer hier. Voor vragen kun je contact opnemen met Naomi Verkouteren via recruitment@emesa.nl.

www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie