[Vacatures] Weber Shandwick zoekt een Medior PR Consultant Beauty & Lifestyle PR
16-04-2021 18:13:00 | Door: Pie Kamau | hits: 7626 | Tags:

Weber Shandwick is per direct op zoek naar een:

Medior PR Consultant Beauty & Lifestyle PR

Heb jij een passie voor PR, beauty & brands? En weet jij moeiteloos diverse projecten voor verschillende merken naast elkaar te managen? Dan zijn we op zoek naar jou! Als Medior PR consultant Beauty & Lifestyle PR bij Weber Shandwick Nederland werk je – in geïntegreerde teams – voor meerdere merken aan de meest interessante PR & communicatieopdrachten en ben jij de dagelijkse contactpersoon voor jouw klanten.

Voornamelijk voor beauty en personal care merken, maar ook voor merken op het gebied van bijvoorbeeld food. Van merk- en productlanceringen tot vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en diversiteit. Je bedenkt, schrijft en presenteert voorstellen voor klanten, overziet de executie van projecten en campagnes, bewaakt budgetten en planningen en werkt samen met diverse collega’s (van stagiairs en designers tot social media managers). Wij werken voor bekende beauty en personal care merken als Dove, Andrelon en Zwitsal en voor merken uit andere uiteenlopende sectoren zoals Philips TV & Sound, Becel, OPEL en OPPO. Op nationaal en internationaal niveau.

Je helpt, samen met het team, met het bedenken en uitrollen van strategische en creatieve PR plannen voor klanten, het dagelijks analyseren van on- en offline media en trends, en zorgt ervoor dat onze merken continue positief in de media voorkomen, zowel earned als paid. Je hebt een ijzersterk en goed onderhouden netwerk van journalisten, (freelance) redacteuren en influencers en je beschikt over uitstekende schrijfvaardigheden (van het schrijven en redigeren van artikelen tot persberichten).

Bij Weber Shandwick doe je niet aan de ‘U vraagt, wij draaien’-aanpak. Je begrijpt de klant door je met toewijding te verdiepen in zijn business. Je bent blij als jouw inspanning leidt tot resultaat en écht relevante impact. Zo ben jij een gesprekspartner voor klanten en help je hen kansen te spotten die de klant zelf nog niet had gezien. En lever je een relevante bijdrage aan hun business. Je vergroot het kennisniveau van de organisatie door het proactief delen van je expertise. En niet onbelangrijk, je neemt een dosis energie en gezelligheid mee.

Wat breng je mee?

 • HBO en/of wetenschappelijke opleiding
 • Je hebt ca. 3 tot 5 jaar ervaring in de PR, bureau ervaring is een sterke pre
 • Je hebt ruime ervaring met projectmanagement op het gebied van PR (specifiek op het gebied van beauty en lifestyle) en het werken in (internationale) projectteams. Van het opstellen van creatieve plannen, budgetten en planningen, tot het schrijven van persmaterialen en social content, het organiseren van (online en offline) evenementen en het rapporteren aan en adviseren van klanten.
 • Je hebt een vlotte pen en ervaring met het bedenken en creëren van uiteenlopende content – van persberichten tot online copy – en bent in staat deze zelfstandig op te stellen en te redigeren.
 • Je bent goed op de hoogte van de online en social media mogelijkheden voor merken en hebt ervaring met het bedenken en uitrollen van earned, owned en paid campagnes
 • Je hebt een uitstekend (breed) netwerk van lifestyle media en online influencers; van beauty vloggers en food journalisten tot mummy influencers en (freelance) redacteuren van magazines, die je actief onderhoudt en opbouwt. En ook nieuwsmedia. Je weet hoe je een product/verhaal moet pitchen.
 • Je bent en blijft op de hoogte van de nieuwste consumententrends op diverse gebieden, van food tot beauty, en vakinhoudelijke ontwikkelingen in de pr-industrie
 • Uitstekende communicatieve (schriftelijk en mondeling) en organisatorische vaardigheden. Goed zakelijk Engels (schrijven en spreken) is een must
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van junioren en stagiairs, je bent een teamplayer, komt snel tot de kern, werkt efficiënt en denkt in oplossingen.
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, bent flexibel, werkt gestructureerd en kunt goed omgaan met deadlines.
 • Vaardig met Microsoft Office-programma’s

 

Wat geven wij?

We willen dat jij je werk zo goed mogelijk kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Daarom zorgen wij voor goede arbeidsvoorwaarden. Denk aan een 13e maand, tegemoetkoming ziektekosten en pensioenregeling, laptop en iPhone, tegemoetkoming in kosten bij thuiswerken. En zodra we weer op kantoor kunnen werken, een goedgevulde snackkast en leuke uitjes met het team. Daarnaast zijn er ook voldoende opleidings- en doorgroeimogelijkheden in binnen – en buitenland.

Wij zijn Weber Shandwick

Wij zijn onderdeel van het toonaangevend, internationaal PR & communicatienetwerk van Weber Shandwick, met kantoren over de hele wereld. We zijn een fullservicebureau met een breed scala aan specialismen en expertises, zoals brand PR en consumer marketing, corporate communicatie, food & healthcare, technologie, digital & social en content creatie.

Als bureau winnen we geregeld prestigieuze prijzen voor innovatief, creatief werk dat echt een impact heeft. Zo kunnen we zeggen dat we in 2020 zijn verkozen tot Global Agency of the Decade door PRovoke, PRWeek’s Global Agency of the Year zijn in 2015, 2016. 2017 en 2018; hebben we vele Cannes Lions gewonnen in 2019 en werden we verkozen tot Benelux/France Consultancy of the Year 2019 door The Holmes Report.

Interesse?

Mail je motivatie en CV naar Cecile Wulfsen, hr.thehague@webershandwick.com of bel naar +31 70 312 1070. Reacties worden strikt vertrouwelijk behandeld. Wij kijken ernaar uit van je te horen.

webershandwick.nl

Weber Shandwick zoekt ook:

[Vacatures] Weber Shandwick zoekt een Medior Corporate Communicatie Consultant Healthcare

[Vacatures] Weber Shandwick zoekt een Medior PR Consultant Food & Consumer Healthcare voor Brand & Lifestyle PR team

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie