Validators: tonen producten beste manier om beursbezoekers te verleiden
22-12-2017 14:11:00 | Door: | hits: 4755 | Tags:

Sanoma en RAI Amsterdam hebben onderzoek gedaan naar het kijkgedrag en de emoties van bezoekers op de vt wonen&design beurs die van 3 tot 9 oktober 2017 plaatsvond. In dit innovatieve onderzoek, uitgevoerd door Validators, werden de nieuwste technieken ingezet om het gedrag op onbewuste wijze te registeren. Daarvoor liepen deelnemers met een eyetrackingbril op en een huidgeleidingssensor om de vinger over de beurs. Een van de meest opvallende conclusies is dat het vooral de producten an sich zijn die de eventbezoeker bewegen en raken.

Met de opzet van dit onderzoek is in kaart gebracht wat de aandacht trekt, in hoeverre iemand geraakt wordt door hetgeen men ziet en wat dit met de eventbeleving doet. Hierdoor is het mogelijk om emoties te koppelen aan wat de bezoeker ziet. De eyetrackingresultaten laten zien dat de eventbezoeker zowel binnen als buiten de stand vooral kijkt naar producten. De bezoeker bepaalt of de producten bij hem of haar passen en neemt dan het besluit de stand wel of niet te bezoeken. Het etaleren van inspirerende en aansprekende producten is dus essentieel voordat tot de volgende stap kan worden overgegaan: het informeren van bezoekers. 

Niet alleen zorgen producten ervoor dat iemand de stand bezoekt; producten zijn ook in staat om een emotionele respons los te maken bij de bezoekers. Een sterke emotionele respons tijdens een standbezoek blijkt samen te hangen met een grotere kans dat het merk en product na het bezoek worden onthouden. Producten spelen dus niet alleen een rol bij het trekken van bezoekers, maar dragen ook bij aan de herinnering van het merk en het product. Uit vervolgonderzoek is gebleken dat twee op de tien beursbezoekers na afloop van de beurs een product heeft gekocht dat ze hebben gezien op de beurs.

De resultaten van dit innovatieve onderzoek geven een eerste aanzet om op een andere manier inzicht te verkrijgen het (on)bewuste gedrag van bezoekers aan een event. Het onderzoek op de 25ste editie van de vt wonen&design beurs is onderdeel van een groter onderzoek naar de impact van evenementen dat Sanoma in 2016 is gestart. Naast dit onderzoek is ook een online onderzoek en een ROI-kostenanalyse uitgevoerd, waarover de inzichten binnenkort gedeeld zullen worden.

Het onderzoek sluit naadloos aan op de ambities van de RAI. De RAI wil in de toekomst slimmer gebruik maken van data, indoor-navigatie en andere connectiviteitsoplossingen om het rendement voor de bezoeker, exposant en/of organisator van een evenement verder te verhogen.

www.sanoma.nl
www.rai.nl
www.vtwonenbeurs.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie