Value Enhancement Partners neemt arbeidsbemiddelaar Actos over
15-01-2019 12:19:29 | Door: David de Jong | hits: 2849 | Tags:

De private equity investeerder Value Enhancement Partners (VEP) heeft een meerderheidsbelang verworven in arbeidsbemiddelaar Actos Groep. Actos Groep is in 2017 ontstaan door een fusie van InQuest en Doxa. 

Marktlink Fusies & Overnames heeft de overname begeleid en was evenees betrokken bij het fusieproces van Actos in 2017.

Actos Groep realiseert een jaaromzet van ongeveer 30 miljoen en bemiddelt en detacheert met 40 consultants ruim 350 medewerkers en zzp’ers aan zowel overheidsinstellingen als bedrijven. Afnemers zijn onder andere KLM, Heineken, Gemeente Den Haag en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Onder specialistische labels worden de medewerkers gedetacheerd en bemiddeld in branches als HR & communicatie, supply chain management en bouw en techniek.

Vincent Pastoor, partner bij Marktlink Fusies & Overnames: “Nu de volledige integratie van de twee ondernemingen is voltooid is in gezamenlijk overleg besloten om aandeelhouders Peter Kamphuys en Marc Brugman uit te kopen. Om dit te bewerkstelligen is er gekozen voor een verkoop van een meerderheidsbelang. De perfecte match werd door Marktlink gevonden in private-equitypartij Value Enhancement Partners.”

Peter Kamphuys is de oprichter van label InQuest en blijft nog een periode aan in een adviserende rol. Daarnaast zal hij zich op zijn andere investeringen gaan richten. Marc Brugman is de salesmanager van Actos en zal afscheid nemen van de organisatie en gaat zich richten op nieuwe activiteiten. De twee oprichters van label Doxa, Eric Sweens en Dannis de Redelijkheid, blijven betrokken en zullen zich richten op het uitrollen van de buy-and-buildstrategie. Daarnaast zal een deel van het management gaan participeren in Actos Groep.

Bob de Lange, partner bij VEP: “We zien Actos als een mooie gespecialiseerde uitzendorganisatie en geloven dat we samen met het management Actos verder kunnen laten groeien, zowel autonoom als door selectieve overnames.”

Voor de bestaande klanten van Actos verandert er voorlopig niets. Op termijn zullen meerdere labels worden toegevoegd aan het merk, hierdoor zal Actos de one-stop-shop worden voor haar klanten. VEP zal Actos actief ondersteunen bij het toevoegen van deze labels.

www.vepartners.com
www.actosgroep.nl
www.marktlink.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie